Περιβάλλον

Περιβάλλον: Η θάλασσα στο Μαυρίκιο έχει ξεβράσει μέχρι στιγμής 38 νεκρά δελφίνια, κοντά στο σημείο όπου ένα φορτηγό-πλοίο, που είχε προσαράξει σε ύφαλο, κόπηκε στα δύο. Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να χυθούν στη θάλασσα 1.000 τόνοι πετρελαίου.

Ο Τζάσβιν Σοκ Απάντου του Υπουργείου Ναυτιλίας σε δήλωσή του επισήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 38 πτώματα δελφινιών.
Μεχρι στιγμής έχει γίνει νεκροψία σε δύο δελφίνια, με τους κτηνιάτρους να αναφέρουν ότι: “τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι τα ζώα δεν είχαν ίχνη πετρελαίου στο αναπνευστικό τους σύστημα, το δέρμα, τον λαιμό ή το στομάχι τους”.
Το κρατικό κέντρο ερευνών Albion Fisheries επισήμανε, επίσης, ότι τα δύο αυτά δελφίνια, στα οποία έγινε η νεκροψία, έφεραν σοβαρά τραύματα.
Οι συνέπειες της πετρελαιοκηλίδας δεν έχουν εκτιμηθεί πλήρως. Παρόλα αυτά, πολλοί είναι οι επιστήμονες που κάνουν λόγο για μεγάλη οικολογική καταστροφή, η οποία θα επηρεάσει σοβαρά την οικονομία του Μαυρίκιου, καθώς βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό.