Έρρικα Μπρόγιερ

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 77 ετών η Έρρικα Μπρόγιερ ύστερα από μία σκληρή μάχη, αλλά άνιση με τον καρκίνο.

Η Έρρικα Μπρόγιε γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από μητέρα Αυστριακή, ενώ ο μπαμπάς της ήταν Έλληνας και γνωστός ηθοποιός τότε, ο Τέλξς Ανθίδης. Ωστόσο, η Έρρικα και η αδελφή της Μαργαρίτα κράτησαν το επώνυμο της μητέρας της για καλλιτεχνικούς λόγους.

Έγινε γνωστή μαζί με την αδελφή της τη δεκαετία του 60 και ήταν το πιο λαμπρό ντουέτο της εποχής.

Τραγουδούσε, χόρευε και έπαιζε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η ίδια είχε δηλώσει: “Έχει δηλώσει ότι «Η πιο τσαχπίνα ήμουν εγώ. Η Μαργαρίτα ήταν πιο όμορφη, είχε ωραίο κεφάλι. Γι’ αυτό και την κυνηγούσαν οι μικρότεροι άνδρες, ενώ εμένα οι ηλικιωμένοι, γιατί είχα baby face και με χάζευαν”.

Παντρεύτηκε τον Κώστα Βουτσά και μαζί έκαναν μία κόρη, τη Σάντρα. Αλλά ο χωρισμός δεν άργησε να έρθει, αφού όπως δήλωνε και εκείνη στις συνεντεύξεις της ο Κώστας Βουτσάς ήταν γυναικάς.

Η ίδια παντρεύτηκε χρόνια αργότερα έναν πολύ διαφορετικό άντρα όπως η ίδια είχε πει σε σχέση με τον Κώστα Βουτσά. Όπως έχει δηλώνει το σύζυγό της τον γνώρισε στα 50 της και ήταν στοργικός, γλυκός και χαρούμενος, αλλά είχε διευκρινίσει πως ήταν τελείως διαφορετικό στυλ από τον Κώστα Βουτσά.