Ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος εξηγεί για τις δημοφιλέστερες διαδικασίες της πλαστικής χειρουργικής

Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν τα νεότερα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις διαδικασίες πλαστικής χειρουργικής. Η πιο δημοφιλής επέμβαση πλαστικής χειρουργικής που ζητούν οι γυναίκες εξακολουθεί να είναι η Αυξητική Μαστών, ενώ για τους άνδρες είναι η διόρθωση της Γυναικομαστίας. Όσον αφορά τις μη-επεμβατικές διαδικασίες δεν υπάρχει κάποια έκπληξη καθώς και στις γυναίκες και στους άνδρες «πρωταθλητής» με διαφορά είναι το botox.

Σχετικά με τα αποτελέσματα της στατιστικής έρευνας, ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος σχολίασε: «Οι εξελίξεις στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής με νέα υλικά, μοντέρνες μεθόδους και καινούργια μηχανήματα έχει δώσει την ευκαιρία να προσφέρουμε σε γυναίκες και άνδρες όλο και περισσότερες μη-επεμβατικές ή ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες. Ακόμα και οι χειρουργικές διαδικασίες όπως είναι η αυξητική μαστών με τις cutting-edge εξελίξεις που εφαρμόζουμε, γίνονται λιγότερο «τραυματικές» για τον οργανισμό κι έτσι έχουν πιο σύντομη αποθεραπεία και μικρότερη ενόχληση».

Ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος εξηγεί για τις δημοφιλέστερες διαδικασίες της πλαστικής χειρουργικής

Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο φαίνεται ότι γυναίκες και άνδρες καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό για να διατηρήσουν ή να βελτιώσουν την εμφάνισή τους χωρίς αναστολές και ταμπού των περασμένων δεκαετιών, «απολαμβάνοντας» τις νεότερες εξελίξεις της επιστήμης.