Πλύσιμο φρούτων

Το πλύσιμο φρούτων είναι μια συνήθεια που όλοι έχουμε καθώς απολαμβάνουμε καθημερινά  τα “δώρα” της φύσης τα οποία μας γεμίζουν βιταμίνες!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Πολλοί από εμάς επιλέγουμε να πλύνουμε τα φρούτα μας στο νεροχύτη της κουζίνας με ζεστό νερό αλλά δεν είναι σωστός ο τρόπος.

Σύμφωνα, με τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ, ο λάθος τρόπος για να πλύνουμε τα φρούτα μας είναι όταν χρησιμοποιούμε σαπούνι ή κάποιο απορρυπαντικό!

Το σωστό πλύσιμο φρούτων γίνεται μόνο με κρύο νερό το οποίο αφήνουμε να τρέξει πάνω στα φρούτα και έτσι τα καθαρίζουμε! Μάλιστα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια βούρτσα για να τα καθαρίσουμε και νιώσουμε περισσότερη ασφάλεια.

Ο FDA αναφέρει στη δημοσίευση του : 

“Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πορώδη, επομένως το σαπούνι και τα οικιακά απορρυπαντικά μπορούν να απορροφηθούν από αυτά, παρά το σχολαστικό ξέπλυμα, και μπορεί να σας αρρωστήσουν”. 

Τα φρούτα και τα λαχανικά θέλουν προσοχή και δεν πρέπει να τα αφήνουμε άπλυτα διότι μπορεί κάποιο από αυτά να έχει κάποιο φάρμακο πάνω το οποίο μπορεί να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στο στομάχι ή κάποια αλλεργία και να τρέχουμε στους γιατρούς!

Τσέκαρε και αυτά: