Βασίλης Μουρατίδης

Ο Βασίλης Μουρατίδης είναι ένας από τους τρεις σεφ που θα θαυμάσουμε στο νέο ριάλιτι του ANT1, Game of Chefs, και αναμένεται να απασχολήσει πολύ καθώς είναι ένας πολύ ωραίος άνδρας και τα κορίτσια και τα αγόρια θα λυσσάξουν!

Ποιος είναι όμως ο γνωστός σεφ;

Ο σεφ γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη, και παρά το γεγονός πως δεν είχε ως στο στόχο να γίνει μάγειρας, αποφάσισε ένα καλοκαίρι στη Γερμανία – στο εστιατόριο οικογενειακού φίλου- να έρθει κοντά με τη μαγειρική.

Αφού σπούδασε, δούλεψε σε μαγαζιά τα οποία έχουν αστέρια Michelin στο εξωτερικό. Κάποια από αυτά είναι το «Parkheuvel» στο Rotterdam και το Amstel Hotel Intercontinental.

Ο Βασίλης Μουρατίδης επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από την μεγάλη εμπειρία που απέκτησε στο εξωτερικό και το 2010 βρέθηκε στο πλευρό του chef Hervé Pronzato, ο οποίος ηγούταν του πολυβραβευμένου «Squirrel», του πεντάστερου ξενοδοχείου Danai Beach & Villas στην παραλία Νικήτης στη Χαλκιδική.

Τα πιάτα του γνωστού σεφ είναι γνωστά για τις ασιατικές πινελιές που διαθέτουν και τις συνδυάζει με τη μεσογειακή κουζίνα. Αγαπά τα απλά υλικά και μπορεί να δημιουργήσει μικρά “θαύματα”.

Έχει βραβευτεί με 7 χρυσούς Σκούφους και έχει λάβει 3 αστέρια FNL chef.

Μάλιστα, είναι και καθηγητής μαγειρικής και μεταφέρει όλες του τις γνώσεις σε μαθητές που αγαπούν τη μαγειρική.

Σύντομα θα ανοίξει εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη το οποίο θα φέρει την υπογραφή του.

Επίσης τον έχουμε δει να εμφανίζεται και σε κάποια επεισόδια του MasterChef!