Πολωνία

Πολωνία: Με ένα τιμητικό βραβείο αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν Τσέχοι και Πολωνοί να επισκεφτούν και φέτος τη χώρα μας, γύρισε ο ΕΟΤ από τις δύο διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που συμμετείχε (18-20.03.2022) σε  Τσεχία και Πολωνία.

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στην Τσεχία βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους στο top 3 προορισμούς διακοπών ενώ το 2021 η  Πολωνία ήταν για τη χώρα μας η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά εισερχόμενου  τουρισμού.

Ο ΕΟΤ Πολωνίας συμμετείχε, ταυτόχρονα φέτος, στη διεθνή τουριστική έκθεση Holiday World 2022, στην Πράγα  και στη διεθνή τουριστική έκθεση Globalnie 2022 στο Katowice της Πολωνίας.

  • Στην Τσεχία, ο ΕΟΤ έλαβε το βραβείο του «πιο εντυπωσιακού περιπτέρου έως 60 τ.μ.». Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο της διοργανώτριας εταιρίας η κα Νικολέτα Νικολοπούλου, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ εξωτερικού Πολωνίας (με αρμοδιότητα και την Τσεχία). Από την ελληνική πρεσβεία στην Πράγα, την έκθεση επισκέφθηκε η Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ κ. Δήμητρα Χριστοδουλοπούλου, η οποία εντυπωσιάστηκε από το πλήθος των επισκεπτών στην έκθεση.
  • Συν-εκθέτες στο περίπτερο του ΕΟΤ στη «Holiday World 2022» στην Πράγα ήταν η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (εκπρόσωποι ΠΕ Κιλκίς & ΠΕ Ημαθίας) και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με την παρουσία του Γενικού Διευθυντή κ. Κ. Υψηλάντη και του Διευθυντή Τουρισμού κ. Γ. Παπαβλασόπουλου από την Κέρκυρα, οι οποίοι και δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από  την ανταπόκριση του κοινού και την άψογη διοργάνωση.
  • Στην Πολωνία, ο ΕΟΤ συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού GLOBalnie 2022 στο Κατοβίτσε με την Ελλάδα να είναι η Τιμώμενη Χώρα για το έτος 2022 . Η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Πολωνίας  προσέφερε στο κοινό πλούσιες γαστρονομικές εμπειρίες με τοπικά  ελληνικά εδέσματα από τις Περιφερειακές ενότητες που συμμετείχαν στο περίπτερο του ΕΟΤ.