μακιγιάζ

Μετά από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο το δέρμα αποκτά μια τραχιά όψη, αφυδατώνεται και είναι αρκετά θαμπό.

Η Καίτη Τομαζίνου με σπουδές στον κλάδο της Αισθητικής και του Επαγγελματικού Μακιγιάζ, μας δίνει συμβουλές για να διατηρήσουμε ενυδατωμένη την επιδερμίδα του προσώπου μας και να πετύχουμε ένα αψεγάδιαστο και λαμπερό μακιγιάζ.

Η σωστή ενυδάτωση του προσώπου βρίσκεται στην κορυφή της επιτυχίας μίας επιδερμίδας που ακτινοβολεί.

Το πρώτο βήμα για την φροντίδα του προσώπου, αποτελεί η επιλογή της κατάλληλης για το δέρμα μας ενυδατικής κρέμας. Η ενυδατική κρέμα πρέπει να τοποθετείται καθημερινά (ιδανικά πρωί και βράδυ) και δεν πρέπει να ξεχνάμε να την βάζουμε πάντα πριν το μακιγιάζ μας ως βάση.

Επίσης, πολύ βοηθητικό είναι να κάνουμε peeling μόνες μας στο σπίτι. Μια φορά την εβδομάδα αρκεί.

Συμπληρωματικά με την ενυδατική μας κρέμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντίστοιχες μάσκες προσώπου, οι οποίες θα δώσουν το κάτι παραπάνω στην επιδερμίδα μας, ενώ σε περίπτωση πιο έντονης αφυδάτωσης θα μας προσφέρουν άμεσα ένα αίσθημα φρεσκάδας και αναζωογόνησης.

Προϋπόθεση για ένα λαμπερό μακιγιάζ, αποτελεί ένας βαθύς καθαρισμός που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα μας και θα της δώσει την δυνατότητα να «αναπνεύσει» και να λάμψει. Για καλύτερο αποτέλεσμα, συστήνεται ο καθαρισμός προσώπου να πραγματοποιείται από αισθητικό.

Τέλος, ένα ακόμη μυστικό που θα κάνει το μακιγιάζ μας αξεπέραστο, είναι η χρήση ενυδατικού Make up, που θα απογειώσει το αποτέλεσμα.