Πώς να φτιάξω Μάρτη

Πώς να φτιάξω Μάρτη“, “Αχ, θέλω να φορέσω μαρτάκι”, και άλλα τέτοια έχουν εμφανιστεί στο μυαλό μας τις τελευταίες μέρες αφού αποχαιρετάμε σιγά σιγά τον άτιμο Φλεβάρη!

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα από τη αρχή! Ξέρεις γιατί φοράς μαρτάκι κάθε χρόνο αγάπη μου; Αν όχι, θα σου πούμε εμείς babe! No worries!

“Μάρτη” (πέραν από τον μήνα) αποκαλούμε το βραχιολάκι το οποίο είναι φτιαγμένο από κόκκινη και λευκή κλωστή και το φοράμε όλον τον μήνα Μάρτιο. Σε πολλές χώρες όπως είναι η Ελλάδα , η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Μολδαβία και άλλες επιλέγουν τον συγκεκριμένο μήνα πολλά κορίτσια και αγόρια να φορέσουν στον καρπό τους το συγκεκριμένο βραχιόλι για να μην τους “κάψει” ο ήλιος μιας και αρχίζει να ζεσταίνει λιγουλάκι ο καιρός!

Είναι ένα έθιμο το οποίο ¨”κρατά” πολλά χρόνια και σύμφωνα με ιστορικά ντοκουμέντα κρατά από την Αρχαία Ελλάδα!

Πώς να φτιάξω Μάρτη – Το συγκεκριμένο βραχιόλι το βγάζουμε από το χέρι μας όταν τελειώνει ο μήνας και το πετάμε στα δέντρα έτσι ώστε να το πάρουν τα χελιδόνια και να φτιάξουν τις φωλίτσες τους! Είναι ένα πολύ fun project για όσους αρέσκονται στις DIY δημιουργίες και βρήκαμε ένα βίντεο στο αγαπημένο Youtube όπου μπορείς να φτιάξεις το δικό σου βραχιόλι και να βάλεις και μια χαριτωμένη τσαχπινιά!

Στο κανάλι La Creme θα δεις πως μπορείς να φτιάξεις τον δικό σου “Μάρτη” με πολύ εύκολο τρόπο και πως να προσθέσεις χάντρες οι οποίες μοιάζουν με μαργαρίτες για να γίνει ακόμη πιο cute!

Βέβαια, αν δεν είσαι φαν των λουλουδιών μπορείς να βάλεις άλλες χαντρούλες ή να το αφήσεις σκέτο! Βασικά, μπορείς να κάνεις ότι σου αρέσει και να το προσαρμόσεις στο δικό σου στιλ! Στο βίντεο θα βρεις τον τρόπο! Τα υπόλοιπα είναι στη δική σου φαντασία και μπορείς να μεγαλουργήσεις! Α! Και μην ξεχάσεις να φτιάξεις και στους φίλους σου!

Τσέκαρε το βίντεο:

Τρέξε να πάρεις κλωστές!