Σούσι

Στα τέλη του περασμένου χρόνου, το βρετανικό στούντιο Bompas & Parr, το οποίο ειδικεύεται σε ντιζάιν και εμπειρίες που απευθύνονται στις αισθήσεις, παρουσίασε το σούσι μπαρ Glow-in-the-Dark στο πλαίσιο του φεστιβάλ Mother of the Nation στο Άμπου Ντάμπι.

Συνδυάζοντας υπεριώδες φως με βιοφωταυγή συστατικά, οι σχεδιαστές ήταν σε θέση να δημιουργήσουν πιάτα σούσι και κοκτέιλ με μια ποικιλία έντονων χρωμάτων. Το μενού περιλάμβανε φωσφορίζον ροζ νιγκίρι και μάκι σε μπλε ελεκτρίκ και νέον πράσινο αποχρώσεις.

Το εφέ δημιουργήθηκε με λαμπτήρες μέλανος φωτός και, σύμφωνα με το βρετανικό στούντιο, σχεδόν το 15% των μεταλλικών στοιχείων παρουσιάζουν ζωηρά χρώματα αν φωτιστούν με αυτό το φως. «Το μέλαν φως εκπέμπει υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία ενεργοποιεί τα άτομα και τα κάνει να εκπέμπουν φωσφορίζον φως» εξήγησε, μιλώντας στο Dezeen, το στέλεχος του στούντιο, Rian Coulter. «Λειτουργεί μόνο με συγκεκριμένα τρόφιμα ή/και με τη βιταμίνη B2: παραδείγματος χάρη, tonic water, μπανάνες, πιπέρια και μέλι, μεταξύ άλλων» πρόσθεσε.

Άλλα τρόφιμα με φυσική φωταύγεια είναι ψάρια, μανιτάρια και shiso (τύπος πράσινης σαλάτας). Το Bompas & Parr δημιούργησε το μενού του χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα συστατικά που αντιδρούν στο φως και, στη συνέχεια, χρησιμοποίησε εκχυλίσματα τροφίμων και βαφές για να δημιουργήσει πιο εντυπωσιακά εφέ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bompas & Parr (@bompasandparr)

«Το μενού προσπαθεί να φέρει τα ευρύτερα θέματα της διασκέδασης και της απόλαυσης μαζί με την πιο βαθιά έννοια της τροφής, της κοινότητας και της δημιουργίας» τόνισε ο συνιδρυτής του στούντιο, Harry Parr. «Τώρα, περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν, είμαστε έτοιμοι να λάμψουμε!».