Πότε αλλάζει η ώρα

Πότε αλλάζει η ώρα έρχεται αυτό το ερώτημα τώρα τον Μάρτιο έτσι ώστε να μεταφερθούμε από την χειμερινή στη θερινή ώρα.

Η αλλαγή αυτή θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε φορά τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου, δηλαδή στις 28 Μαρτίου.

Την Κυριακή εκείνη λοιπόν οι δείκτες του ρολογιού θα γυρίσουν μία ώρα πίσω και από τις 04:00 τα ξημερώματα θα γυρίσουν μία ώρα πίσω στις 03:00.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε αποφασίσει να καταργήσει την αλλαγή της ώρας εντός του 2021, αλλά η πανδημία με τον κορονοϊό φαίνεται πως πάγωσε πολλά θέματα μεταξύ των οποίων και αυτό.

Σύμφωνα με την απόφαση η αλλαγή ώρας θα σταματούσε αυτή την τελευταία Κυριακή στις 28 Μαρτίου και όσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επέλεγαν να κρατήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα τότε θα ήταν η τελευταία φορά που θα την άλλαζαν.

Όσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιλέξουν να διατηρήσουν τη χειμερινή ώρα (Πότε αλλάζει η ώρα) τότε η αλλαγή η τελευταία θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Η απόφαση αυτή τελικά δεν ξέρουμε κατά πόσο θα υλοποιηθεί τελικά μιας και ο κορονοϊός έχει παγώσει τα πάντα, αλλά η διατήρηση της ώρας αποφασίστηκε με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Από έρευνες είχε διαφανεί πως κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας υπάρχει εξοικονόμηση 210 ωρών ηλεκτρικής ενέργειας μόνο από τον Ήλιο.