Πότε ανοίγει η εστίαση

Πότε ανοίγει η εστίαση είναι το ερώτημα στα χείλη των περισσότερων και φαίνεται πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται έναν οδικό χάρτη για να ανοίξουν τα μαγαζιά πάντα φυσικά εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει η εστίαση τρεις εβδομάδες πριν το Πάσχα.

Φυσικά όταν μιλάμε για άνοιγμα της εστίασης (Πότε ανοίγει η εστίαση) μιλάμε μόνο για ανοιχτούς χώρους, κάτι που θα γίνει έως τη Δευτέρα του Πάσχα.

Και αυτό όμως θα έχει αυστηρές προϋποθέσεις! Σύμφωνα με πληροφορίες στο σχέδιο φαίνεται να υπάρχει ο όρος να υπάρχουν τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, ενώ οι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν συχνά τεστ για τον κορονοϊό.

Και επειδή αυτόματα δημιουργείται το ερώτημα ποιός θα πληρώνει για τα τεστ κορονοϊού για τους εργαζόμενους, οι σκέψεις είναι να καλυφθεί ένα κομμάτι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ δεν αποκλείεται οι επιχειρηματίες της εστίασης να λάβουν επιχορήγηση προκειμένου να κάνουν τεστ όσο πιο συχνά γίνεται.

Όσον αφορά στο λιανεμπόριο αυτό αναμένεται να ανοίξει πολύ πιο γρήγορα από την εστίαση και μία πρώτη ημερομηνία που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η 22η Μαρτίου.

Μετά το λιανεμπόριο ο επόμενος στόχος είναι τα σχολεία με πρωταρχικό σκοπό τα γυμνάσια και τα λύκεια με επικρατέστερες ημερομηνίες την 22α Μαρτίου ή την 29η Μαρτίου.

Μετά από αυτό σειρά στο άνοιγμα θα πάρουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.