Πρίγκιπας Ουίλιαμ

Και ενώ το δεύτερο κύμα του κορονοϊού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ, πραγματοποιούν περιοδεία με το τρένο στην Σκωτία και την Ουαλία και για αυτό τους έχουν σύρει όσα δεν μαζεύει η σκούπα κοινώς.

Για το λόγο αυτό οι τοπικές κυβερνήσεις είχαν μία μέτρια αντίδραση όταν υποδέχθηκαν το ζευγάρι, ενώ ακόμα και ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας τους “κάρφωσε” λέγοντας πως κανείς δεν θα έπρεπε να κάνει περιττές επισκέψεις.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετακινήσεις μεταξύ των διαφόρων περιοχών της Βρετανίας έχουν περιορισμούς, καθώς στόχος είναι η μη διασπορά του ιού σε μία χώρα που μετρά ήδη 61.000 νεκρούς από τον κορονοϊό.

Ακόμα και ο πρωθυπουργός της Σκωτίας είπε απέξω απέξω πως το πριγκιπικό ζευγάρι αποφάσισε αυτό το ταξίδι παρά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, οι οποίες επιτρέπονται κυρίως για επαγγελματικούς λόγους.

 

Πάντως, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του σκόπευαν να διασχίσουν περί τα 2.000 χιλιόμετρα προκειμένου να συναντήσουν από κοντά τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού.