Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ακόμα και τώρα πουλάει.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ένα κομμάτι τούρτα μετά από σαράντα χρόνια μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να έχει σαπίσει, αλλά όχι εάν είναι από το γάμο της πριγκίπισσας Νταϊάνας και του Κάρολου, πριν από 40 χρόνια.

Προφανώς αστειυόμαστε, αλλά αυτό το σάπιο κομμάτι τούρτας πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 2.220 λιρών, δηλαδη 2.620 ευρώ.

ad

Πρόκειται για ένα μεγάλο περίπου 800 γραμμαρίων, το οποίο είχε κρατήσει μία εργαζομένη της Βασιλομήτορος μέσα σε μία πλαστική μεμβράνη.

Ήταν ένα κομμάτι ανάμεσα στις 23 τούρτες που υπήρχαν στον ιστορικό αυτό γάμο του διαδόχου του βασιλικού θρόνου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Με λευκό γλάσο και αμυγδαλόπαστα, το κομμάτι που πουλήθηκε ήταν διακοσμημένο με μια ζαχαρένια εκδοχή των βασιλικών οικόσημων, όπου δέσποζαν ένα λιοντάρι και ένα άλογο.

Το πιο σοκαριστικό ήταν το γεγονός πως ο αριθμός των ενδιαφερομένων για αυτό το σάπιο αλλά ιστορικό κομμάτι τούρτα;, ηταν πολύ μεγάλος. Οι ενδιαφερόμενοι μάλιστα ήταν σχεδόν από παντού, όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες όπως και χώρες της Μέσης Ανατολής.

Με την αρχική εκτίμηση να κυμαίνεται μεταξύ 300-500 λιρών, το κομμάτι κατοχυρώθηκε στις 1.850 λίρες, ήτοι 2.200 λίρες λαμβάνοντας υπόψη τα έξοδα, από τον οίκο δημοπρασιών Dominic Winter Auctioneers. Το κομμάτι απέκτησε ο Τζέρι Λέιτον, ένας ιδιώτης συλλέκτης που διαμένει στο Λιντς (βόρεια Αγγλία) που προφανώς λάτρευε την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον Κάρολο.

Το κομμάτι, που πωλήθηκε μαζί με προγράμματα της γαμήλιας τελετής, ενός αναμνηστικού μενού του προγεύματος και ενός σχεδιαγράμματος των τραπεζιών για τη δεξίωση στο παλάτι του Μπάκινγχαμ, «μοιάζει να είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση που βρισκόταν κατά την αρχική πώληση», επισημαίνει ο οίκος δημοπρασιών. https://www.youtube.com/watch?v=HBXfiIgwb3c

Το σίγουρο είναι πως ο κ. Λέιτον που κέρδισε τη δημοπρασία θα του προτείναμε για το δικό του καλό να μην το δοκιμάσει γιατί μπορεί η τούρτα να είναι βασιλική και ιστορική, αλλά δεν παύει να έχει αποσυρθεί από την αγορά εδώ και σαράντα χρόνια.