Προσωπικός γιατρός

Προσωπικός γιατρός: Όσοι πολίτες έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους τότε θα πρέπει να εγγραφούν, αλλά από αυτή τη διαδικασία προς το παρόν εξαιρούνται όσοι μένουν στην περιφέρεια Αττικής και νοτίου Αιγαίου.

 

Οι πολίτες λοιπον θα πρέπει να εγγραφούν και να επιλέξουν ελεύθερα τον γιατρό τους ανεξάρτητα από το πού μένουν. Ο κατάλογος των γιατρών αφορά όσους έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των γιατρών και η ειδικότητα είναι γενικής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας.

Ο προσωπικός γιατρός και η εγγραφή στον κατάλογο γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

Για όσους δεν μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά, μπορούν να μεταβουν σε μία δομή υγείας, έχοντας τον ΑΜΚΑ τους και ένα έγγραφο ταυτοπροσωπίας όπως το δελτίο ταυτότητας.

Ένας προσωπικός γιατρός μπορεί να έχει μεχρι 2.000 εγγεγραμμένους πολίτες και κάθε άτομο έχει το δικαίωμα εγγραφής μόνο σε έναν γιατρό. Βέβαια εάν θέλει κάποιος να αλλάξει τον προσωπικό του γιατρό, μπορεί αλλά μόνο μία φορά το χρόνο.

Όσοι εγγραφούν πάντως με το νέο έτος, δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου του 2023 τότε θα έχουν προτεραιότητα για τις επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία και σε μονάδες υγείας.

Τι θα συμβεί σε όσους δεν εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό

 

Όσοι δεν εγγραφούν μέχρι την 1η Οκτωβρίου αυτοί θα πληρώνουν περισσότερα για τα φάρμακά τους κατά ποσοστό 10%. Επίσης, πέρα από τα φάρμακα θα πληρώνουν περισσότερο και για τις εργαστηριακές και δισγνωστικές εξετάσεις, αλλά και για τα νοσήλεια στις ιδιωτικές κλινικές.

Τσέκσρε κι αυτό:

MyPhoto.gov.gr: Τι είναι η νέα εφαρμογή