Πρόστιμα αυτοκίνητο

Πρόστιμα αυτοκίνητο : Πολλοί είναι οι οδηγοί οι οποίοι χρησιμοποιούν το κινητό τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης και δυστυχώς, έχουν προκληθεί πολλά ατυχήματα λόγω της ενασχόλησης του με αυτό!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Το κινητό μπορεί να αποσπάσει πολύ εύκολα την προσοχή μας από τον δρόμο, ειδικά αν μιλάμε με κάποιον άνθρωπο και υπάρχει ένταση!

Πολλοί είναι οι οδηγοί που δεν αρκούνται μόνο στην ομιλία αλλά στέλνουν και μηνύματα παράλληλα με αποτέλεσμα να μην επικεντρώνονται στο δρόμο και να μην είναι ελεύθερα τα χέρια τους.

Ο ΚΟΚ (Κώδικας Οδικής κυκλοφορίας) αναφέρει πως όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν ελεύθερα τα χέρια τους όταν είναι έτοιμοι να πιάσουν τιμόνι έτσι ώστε να μπορούν να χειριστούν οποιοδήποτε κατάσταση. Μάλιστα, και τα ακουστικά δεν ενδείκνυται για την οδήγηση γιατί πρέπει να ακούμε τι συμβαίνει έτος οχήματος.

Πρόστιμα αυτοκίνητο – Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο είναι όταν είναι τοποθετημένο σε ειδική βάση και βρίσκεται σε ανοιχτή ακρόαση.

Αν η τροχαία σας σταματήσει ενώ χρησιμοποιείται κινητό κατά την οδήγηση, το πρόστιμο είναι στα 100 ευρώ και αφαιρούνται οι πινακίδες και το δίπλωμα για 60 μέρες .

Τσέκαρε και αυτά: