Πρόστιμα οδήγησης

Τα πρόστιμα οδήγησης είναι πλέον τσουχτερά και οι οδηγοί που φανερώνουν παραβατική συμπεριφορά, καλούνται να πληρώσουν για παράνομο παρκάρισμα, για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αλλά και για το…μπουφάν που μπορεί να φορούν.

Όπως αναφέρει η παράγραφος 2 του άρθρου 13 στον Κώδικα οδικής κυκλοφορίας, αν ένας οδηγός φορά ρούχο όπως είναι ένα βαρύ μπουφάν και τον δυσκολεύει στις κινήσεις του, τότε μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο διότι δεν έχει ελευθερία των κινήσεων του.

Ένας οδηγός θα πρέπει να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεων του διότι μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση και ένα χοντρό μπουφάν μπορεί να τον δεσμεύει.

Το πρόστιμο ανέρχεται στα 100 ευρώ περίπου και είναι ένα από τα πρόστιμα οδήγησης που δεν μπορούν να αποφύγουν.

Ο Νίκος Ρήγας – αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας – μιλώντας στο OPEN τόνισε πώς στον κώδικα μπορεί να μην αναφέρονται οι διαστάσεις του μπουφάν αλλά και το μέγεθος που πρέπει να έχει, αλλά τονίζει πώς δεν μπορεί κάποιος να έχει τυλιχτεί με κουβέρτα και να οδηγεί.

Σύμφωνα με τον κ.Ρήγα, δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του χρόνου να γίνουν ακόμη πιο αυστηρές οι ποινές που αφορούν στην οδήγηση και ζήτησε από όλους τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, ειδικά τις ημέρες που η κακοκαιρία χτυπά τη χώρα.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ 

Προσοχή στους δρόμους!

Τσέκαρε και αυτά :

Λεωφορεία : Τα οχήματα δίπλα στην Αττική οδό

Χριστουγεννιάτικες διακοπές : Οι εναλλακτικοί προορισμοί