Πρωτοχρονιά 2023

Πρωτοχρονιά 2023 : Περισσότεροι από 13.000 επισκέπτες υποδέχθηκαν το 2023 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) που έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας από τους αγαπημένους προορισμούς στην Αθήνα για την αλλαγή του χρόνου.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Τα χορογραφημένα πυροτεχνήματα φώτισαν τον αττικό ουρανό ακριβώς τα μεσάνυχτα δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα, ενώ τα Σιντριβάνια στο Κανάλι καλωσόρισαν και αυτά το Νέο Έτος με εντυπωσιακές χορογραφίες. Οικοδέσποινα της βραδιάς ήταν η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη. Όλες οι εκδηλώσεις της Παραμονής Πρωτοχρονιάς
πραγματοποιήθηκαν με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Από τις 22.30, ο εκρηκτικός Jerome Kaluta ξεσήκωσε το κοινό μαζί με τη 10μελή Big Band του σε μία συναυλία με τις μεγαλύτερες soul, funk και disco επιτυχίες. Στη συνέχεια, στην αλλαγή του χρόνου, απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές για το Νέο Έτος η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, Έλλη Ανδριοπούλου. Με την έλευση του 2023 το κοινό στην Αγορά υποδέχθηκε τον μυθικό Ιταλό DJ Beppe Loda σε ένα DJ set με disco διάθεση που απογείωσε τη βραδιά.

Ταυτόχρονα, δόθηκε η εκκίνηση για τον πρώτο αγώνα δρόμου της χρονιάς, τον SNF RUN: 2023 FIRST RUN του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Οι δρομείς κάλυψαν μια διαδρομή 3 χιλιομέτρων τρέχοντας κατά μήκος του φωτισμένου Καναλιού και της Εσπλανάδας, μέχρι την Πλατεία Νερού και επέστρεψαν μέσα από το φωταγωγημένο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Ο αγώνας είχε και φέτος φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Με το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε (€6.940) από το συμβολικό κόστος συμμετοχής των δρομέων, θα ενισχυθούν δύο μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που αφιερώνουν το έργο τους στα παιδιά: το Καρκινάκι και το ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟ ΚΔΑΠΑμεΑ Δήμου Κω.

O αγώνας SNF RUN: 2023 FIRST RUN πραγματοποιήθηκε με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που κάλυψε όλα τα έξοδα παραγωγής. Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα είχε η ΑMKE Αναγέννηση & Πρόοδος και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας | Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, το Παγοδρόμιο και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος παρέμειναν ανοιχτά μέχρι τις 02.00 μόνο για αυτήν τη βραδιά, για όσους ήθελαν να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά κάνοντας φιγούρες στον πάγο ή παίζοντας με τις εντυπωσιακές Φωτιστικές Εγκαταστάσεις. Μπαλόνια για τα παιδιά και κεράσματα για όλους ολοκλήρωσαν το σκηνικό της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ.

Το εορταστικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ2 αλλά και τον
ιστότοπο snfcc.org. Μετά την αλλαγή του χρόνου, όσοι παρακολουθούσαν τηλεοπτικά
την εκδήλωση, μεταφέρθηκαν στην εμβληματική Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής
Λυρικής Σκηνής για να απολαύσουν την Αλέξια, με τη μοναδική παρουσία και φωνή, σε
μια εορταστική συναυλία μαζί με τη διαπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα του El Sistema
Greece

Tσέκαρε και αυτά :

Συνταγές : Η τέλεια σοκολάτα με πορτοκάλι

JU2S νικητής : Ποιο ζευγάρι κέρδισε 1/1