Πρωτομαγιά

Μήνυμα ειρήνης στέλνει ο Δήμος Αθηναίων τη φετινή Πρωτομαγιά από την Πλατεία Συντάγματος με την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας να στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Από την περασμένη Πέμπτη, η πλατεία Συντάγματος, με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, είναι στολισμένη με εντυπωσιακά λουλούδια, που συνθέτουν το διεθνές σύμβολο της ειρήνης, ως ένδειξη συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Πρωτομαγιά

Η εμβληματική πλατεία της χώρας έχει γεμίσει με χρώματα της άνοιξης, καθώς στην επιφάνειά της έχει τοποθετηθεί ένα επιπλέον μεγάλο παρτέρι με πολύχρωμα λουλούδια.

Συνολικά, για τις δύο συνθέσεις, χρησιμοποιήθηκαν 13.600 άνθη, που εκτείνονται σε επιφάνεια 310 τ.μ. από το κεντρικό σιντριβάνι με κατεύθυνση προς τον πεζόδρομο της Ερμού. Οι συνθέσεις πλαισιώνονται από 5 κυβικά μέτρα γυάλινης ψηφίδας, η οποία έχει δημιουργηθεί από ανακυκλώσιμα υλικά.

Πρωτομαγιά

“Η Αθήνα τιμά τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά και στέλνει από την πλατεία Συντάγματος ένα παράλληλο δυνατό μήνυμα που αντανακλά σε όλο τον πλανήτη: Η ειρήνη είναι η μόνη επιλογή. Μέσα από τέτοιες συμβολικές δράσεις, ενώνουμε κι εμείς τη “φωνή” μας μαζί με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να σταματήσει ο πόλεμος που στέκεται εμπόδιο στην πρόοδο και τη δημοκρατία”, τονίζει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Οι πρωτομαγιάτικες συνθέσεις θα παραμείνουν στην Πλατεία Συντάγματος μέχρι και τις 5 Μαΐου και οι κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας που θα περνούν από το σημείο, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν, σε μία σύντομη στάση, την εντυπωσιακή εικαστική παρέμβαση, που συνθέτουν τα λουλούδια της Πλατείας.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα υλικά θα επαναχρησιμοποιηθούν, καθώς τα λουλούδια θα φυτευτούν σε μόνιμες θέσεις στην  πόλη.

Πρωτομαγιά

Υποδεχόμαστε την Πρωτομαγιά με εκδηλώσεις και δράσεις

Παράλληλα, η Πρωτομαγιά θα γιορταστεί με μία σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του Athens City Festival, που ξεκινά την Κυριακή και ολοκληρώνεται στα τέλη Μαΐου.

Ανήμερα την Πρωτομαγιά, θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, ένα ξεχωριστό πικ-νικ για μικρούς και μεγάλους με προβολή ταινίας, καθώς κι ένα ολοήμερο event, με ζωντανή μουσική, DJ sets, εκπαιδευτικά εργαστήρια, kite-show, μουσικοθεατρική παράσταση για όλες τις ηλικίες, και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

10.30-12.00: Live DJ set από τον HiT 88.9

10.30-15.00: Εργαστήριο αρχαιολογικής ανασκαφής για παιδιά από τους Archaeolab

12.00-13.00: «Οι Τροβαδούροι της Ασφάλτου» με τους Burger Project

Μουσική παράσταση κυκλοφοριακής αγωγής από την Αττική Οδό

12.30-18.30: Ανοιξιάτικες δράσεις για παιδιά από την ομάδα Kid A (Καλειδοσκόπιο της Άνοιξης, Γαϊτανάκι, Μαγιάτικο Στεφάνι)

13.00-16.00: Live DJ set από τον En Lefko 87.7

16.00-20.00: Kite show από τους Kite Parade

16.00-18.30: Live DJ set από τον Red 96.3

18.30-19.30: Συναυλία με τους Soul Peanuts

20.15: Προβολή της ταινίας “The Bucket List” (Κομεντί-δράμα με τους Τζακ Νίκολσον & Μόργκαν Φρίμαν)

Τσέκαρε κι αυτό: 

Σειρές Μάιος: Οι νέοι κύκλοι από την Cosmote Tv