Πρωτομαγιά

Πρωτομαγιά: Εσείς που θα πιάσετε τον Μάη φέτος; Για να μην ψάχνετε θα σας πούμε εμείς. Στο μπαλκόνι σας ή στον κήπο σας. Και μέχρι εκεί.

Τα μέτρα για την Πρωτομαγιά θα είναι εξίσου αυστηρά όπως και τις ημέρες του Πάσχα. Κι αυτό γιατί οι ιθύνοντες γνωρίζουν πως ακόμα κι αν θα έπρεπε να άρουν την απαγόρευση κυκλοφορίας με αφορμή τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα γίνει “σφαγή” στους δρόμους και θα ξεχυθούμε όλοι έξω σαν τα όρνεα. Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Το είπαν κιόλας στην καθιερωμένη ενημέρωση με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, Δεν υπάρχει δυνατότητα για εκδρομές. Άρα home sweet home once again.

Οι συμβολικοί εορτασμοί της Πρωτομαγιάς με τήρηση κανόνων και αποστάσεων λοιπόν μεταφέρονται για το Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Το πέρασμα της νέας φάσης θα εκτυλίσσεται κανονικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο, ώστε να υπάρξει σε κάθε κλάδο η κατάλληλη προετοιμασία.

Ο κανόνας είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους ώστε να υπάρχει δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας, κατέστησε σαφές.