Η προβατίνα θέλει τέχνη λοιπόν!

Προβατίνα: Πολύ μπορεί να υποτιμούν το πρόβειο κρέας, αλλά αν κάποιος ξέρει να διαλέγει το σωστό κρέας, αλλά και να το μαγειρεύει καλά, θα κάνει ακόμη και τους πιο δύσκολους.. Λάτρεις του.

Λέγοντας πρόβατο ή πρόβειο κρέας, αναφερόμαστε θηλυκό και το αρσενικό ζώο (κριάρι). Η πιο σωστή ηλικία που κάνει το πρόβειο κρέας να ξεχωρίζει είναι τα 2 έτη.
Πέρα από τα 2 έτη, το ιδανικό βάρος του ζώου θα πρέπει να φτάνει τα 20 κιλά και θα πρέπει να είναι πλούσιο σε λίπος. Όσο περισσότερο λίπος, τόσο πιο πολύ θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Εάν ο χασάπης είναι γνωστός σας, πείτε του να σιτέψει το πρόβειο κρέας (προβατίνα) για δύο εβδομάδες. Ένα ραφινάτο κρέας, προσδίδει στο φαγητό την απαιτούμενη μυρωδιά που θα πρέπει να έχει.
Επιπροσθέτως, το καλό φιλετάρισμα της προβατίνας βοηθά στο καλύτερο μαγείρεμά της ώστε να γίνει πιο ελαφριά και μπορεί να θυμίζει ακόμη και αρνί.
Η σωστή μαρινάδα για το πρόβειο κρέας είναι: κρεμμύδι ξερό σε φέτες, ελαιόλαδο, λίγο λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι.
Άλλα υλικά που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει ώστε να είναι “κόψει” τη γλυκύτητα του κρέατος είναι το τζίντζερ και το δεντρολίβανο.
Καλή όρεξη!