Ψυχική εξουθένωση

Η ψυχική εξουθένωση ή συναισθηματική τείνει να γίνει πολύ συχνή στις ημέρες μας και δυστυχώς οι καταστάσεις που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας διευκολύνουν μία τέτοια κατάσταση.

Ποια είναι όμως εκείνα τα σημάδια που πρέπει να μας κάνουν να υποψιαστούμε πως είμαστε ψυχικά εξουθενωμένοι.

Το πρώτο και κύριο σημάδι μίας τέτοιας κατάστασης είναι η έλλειψη κινήτρου και ενδιαφέροντος για οτιδήποτε θα μπορούσε να μας κινητοποιήσει στη ζωή μας. Το δεύτερο σημάδι είναι η οποιαδήποτε δυσκολία μπορεί να αντιμετωπίσουμε στον ύπνο, ενώ το τρίτο σημάδι είναι η δυσπεψία.

Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος μπορεί να εξάπτεται στο τσακ μπαμ κι αυτό αποτελεί άλλο ένα σημάδι ψυχικής εξουθένωσης, ενώ και το γεγονός πως κάποιος μπορεί να είναι ανυπόμονος κι αυτό είναι ένδειξη.

Άλλο ένα σημάδι μιας συναισθηματικής κούρασης (ψυχική εξουθένωση) είναι το γεγονός πως το άτομο μπορεί να βιώνει έντονο άγχος ή ακόμα και να ταλαιπωρείται από κρίσεις άγχους και πανικού.

Η ψυχική εξουθένωση ενός ανθρώπου μπορεί να φαίνεται όταν υπάρχουν κλάματα χωρίς προφανή λόγο, ενώ επίσης ταλαιπωρούνται από την αίσθηση του κενού.

Τέλος, ένα ψυχικά κουρασμένο άτομο σχεδόν σε πολλές περιπτώσεις βιώνει μία γενικευμένη αποσύνδεση από την πραγματικότητα.