Ψυχολογία

Η ψυχολογία μας πρέπει και το οφείλουμε στον εαυτό μας, να είναι σε καλή κατάσταση και να προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε πράγματα έτσι ώστε να είναι ανεβασμένη και να νιώθουμε καλά!

ad

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή μας που καλούμαστε να “μιλήσουμε” με τον εαυτό μας και έχουμε την τάση να του λέμε ψέμματα διότι έτσι νομίζουμε πως αισθανόμαστε καλά αλλά στην ουσία κουκουλώνουμε ένα πρόβλημα και δεν το κοιτάζουμε κατάματα για να το λύσουμε ένα τρόπο που θα μας κάνει ουσιαστικά να νιώσουμε καλά.

Ψυχολογία – Ποια είναι τα ψέμματα που λέμε στον εαυτό μας:

#1.”Χρειάζομαι έναν σύντροφο για να νιώσω ολοκληρωμένος/η”.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι να είσαι καλά με τον εαυτό σου και να κάνεις πράγματα για εσένα έτσι ώστε να νιώσεις την ολοκλήρωση!

#2.”Να μείνω στη σχέση γιατί έχουν περάσει χρόνια” 

Μα, αν δεν είσαι ευτυχισμένος/η γιατί να υποβάλλεις τον εαυτό σου σε αυτή τη διαδικασία; Κάνεις κακό στην ψυχή σου!

#3.”Τα likes και οι καλές στιγμές δείχνουν τους πραγματικούς φίλους” 

Ούτε καν! Ο καλός φίλος είναι στο πλευρό σου σε όλα, σε καταλάβαινε και σου φέρεται με σεβασμό! Ενίοτε σε ξεκουνά και από τη θέση σου για να γίνεις καλύτερος!

#4.”Η έλλειψη σεβασμού είναι οκ, όταν κάποιος λέει πως κάνει πλάκα” 

Φυσικά και όχι! Όταν νιώσεις ότι ο άλλος δε σε σέβεται δεν είναι οκ! Η πλάκα και τα αστεία είναι ωραία, αλλά όταν αισθάνεσαι άβολα δεν είναι οκ!

#5.”Οι κολλητοί είναι για πάντα” 

Δυστυχώς δεν είναι για πάντα! Οι καταστάσεις αλλάζουν ,μερικές φορές βλέπουμε πιο καθαρά τα πράγματα και ίσως δεν μπορούμε να συγχρονιστούμε ακόμη και με τους καλύτερος φίλους! Ωστόσο, τα συναισθήματα δεν αλλάζουν, αλλά οι καταστάσεις!

#6.”Πρέπει να εξηγώ αυτό που νιώθω” 

Άντε καλέ! Δεν είσαι υποχρεωμένος/η να εξηγείς τίποτα και σε κανέναν! Εφόσον, δεν προσβάλεις κάποιον, μπορείς απλά να λες τι θέλεις και τελειώνει η υπόθεση!

#7.”Δεν έχω άλλες επιλογές στη ζωή μου, πρέπει να κάνω αυτό που ξέρω” 

Καλέ μπορείς να κάνεις ότι θέλεις! Μπορείς από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξεις τα θέλω σου και να διεκδικήσεις νέα πράγματα! Σημασία έχει να είσαι καλά με εσένα! Σε όποιον δεν αρέσει αυτό που κάνεις, δε σε αφορά!

 

Τσέκαρε και αυτά: 

Ad