Ψυχοπάθεια

Η ψυχοπάθεια είναι , σύμφωνα με τους ειδικούς, μια διαταραχή της προσωπικότητας η οποία χαρακτηρίζεται από εγωιστικά στοιχεία, μειωμένη ενσυναίσθηση, αντικοινωνική συμπεριφορά, και πολλές φορές χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη λέξη ως συνώνυμο της κοινωνιοπάθειας.

Πολλοί είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν τους ψυχοπαθείς που πράττουν εγκλήματα όπως δολοφονίες, βιασμούς ενηλίκων ή ανηλίκων ως άτομα τα οποία δεν έχουν συναισθήματα συμπόνοιας (κοινώς ανθρωπιάς) και προσπαθούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για να ικανοποιήσουν το “εγώ” τους. Αλλά κάτω από το “κρύο πρόσωπο” τους κρύβονται καταστάσεις που τους οδηγούν να κάνουν ακραία πράγματα τα οποία δε χωρά ο ανθρώπινος νους. Πολλές φορές λειτουργούν με γνώμονα την εκδίκηση ενώ δε διστάζουν να κάνουν κακό για να καλύψουν δικά τους θέματα. Βέβαια, για να μπορέσει κάποιος να “ονομαστεί” ψυχοπαθής θα πρέπει να περάσει από ειδικούς οι οποίοι γνωρίζουν ακριβώς τα χαρακτηριστικά αλλά και πως συμπεριφέρονται.

Ένας ψυχοπαθής βιαστής, η Susan Atkins – γνωστή για τη συμμετοχή της στο μακελειό που προκάλεσε ο Τσαρλς Μάνσον -, ο John Battaglia και ο Paris Bennett μίλησαν στο παρελθόν για τις αηδιαστικές δράσεις τους και αυτό που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι η απάθεια με την οποία μιλούν για τα ειδεχθή εγκλήματα τους αλλά και πως αναφέρονται στα θύματα τους.

Ο όρος “ψυχοπάθεια” χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να περιγραφούν διαφόρων ειδών καταστάσεις αλλά πρόκειται για μια έννοια η οποία είναι πολύ βαθιά και πρέπει να δείξουμε προσοχή με τον τρόπο που τη χρησιμοποιούμε.

Τσέκαρε το βίντεο :

Τσέκαρε και αυτό: Σχέσεις έλεγχος: Πώς να το καταλάβετε