Πτήσεις: Αναθερμαίνεται σταδιακά το ενδιαφέρον των Γερμανών για διακοπές στην Ελλάδα μετά την επιβράδυνση  που παρατηρήθηκε κατά την έναρξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

Στο γεγονός αυτό συμβάλει σημαντικά το ανανεωμένο πρόγραμμα πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Eurowings Discover.

ad

Η εταιρεία συνδέει, με απ΄ ευθείας πτήσεις, τα αεροδρόμια Φρανκφούρτης και Μονάχου με περιφερειακούς ελληνικούς προορισμούς, όπως Καβάλα, Σκιάθο, Σάμο, Κω, Ρόδο, Κρήτη, Πρέβεζα, Κέρκυρα και Ζάκυνθο.

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων, που συμμετείχαν στο roadshow, επιβεβαίωσαν την θετική εικόνα κρατήσεων για την Ελλάδα, η οποία εμφάνισε μικρή υποχώρηση, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία. Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο παρατηρείται και πάλι αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς, καλλιεργώντας  την αισιοδοξία  για ανοδικές πωλήσεις το 2022.

Στις πολυήμερες ενημερωτικές εκδηλώσεις  η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Γερμανίας, κα Νικολέτα Λεκανίδη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει του ελληνικούς προορισμούς των νέων δρομολογίων  και το έργο της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ.  σε παρουσίαση power point – με προβολή video.

Τα προσκεκλημένα τουριστικά γραφεία ενημερώθηκαν για την ποικιλομορφία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και κυρίως για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ανωτέρω προορισμών, που υπόσχεται στον επισκέπτη ασφαλείς διακοπές γεμάτες μοναδικές εμπειρίες όλο τον χρόνο.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Würzburg ( 4 Απριλίου),  Koblenz (5 Απριλίου),   Bonn (6 Απριλίου) , Heidelberg (7 Απριλίου) και  Augsburg (8 Απριλίου), στις οποίες συμμετείχαν περίπου 30  τουριστικά γραφεία ανά πόλη.

Από την Ελλάδα συμμετείχαν επτά γνωστές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Τσέκαρε και αυτό:

Πάσχα 2022: Η εμπειρία στο Four Seasons Astir Palace Hotel