πτήσεις LOT

Με τρεις νέες πτήσεις η LOT στην Ελλάδα, αφού είναι έντονο το ενδιαφέρον της πολωνικής τουριστικής αγοράς για διακοπές στην Ελλάδα

Σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη και σημαίνοντες εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς είχε ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πολωνία. Κοινό στοιχείο σε όλες τις συνομιλίες ήταν η επιβεβαίωση του έντονου ενδιαφέροντος για το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού, γεγονός το οποίο επισφράγισε μια νέα συμφωνία με την LOT, τον εθνικό αερομεταφορέα της Πολωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χάρης Θεοχάρης είχε συνάντηση με ανώτατα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας LOT για τις συγκεκριμένες πτήσεις. Αποτέλεσμα των συνομιλιών ήταν η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας, ειδικά για το καλοκαίρι του 2021 για τρεις νέες πτήσεις.

Αφορά στην επέκταση του προγράμματος των πτήσεων της LOT, με τρία δρομολόγια από το Πόζναν, το Κατοβίτσε και το Γκντανσκ, προς τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τη Ρόδο, αντίστοιχα.

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμφωνία, τονίζοντας ότι «πρόκειται για πτήσεις που έρχονται να προστεθούν στο εκτεταμένο πρόγραμμα της LOT. Το οποίο, μάλιστα, είναι πολύ μεγαλύτερο ακόμα και από το 2019. Είμαι σίγουρος πως με αυτές τις συμφωνίες ο Ελληνικός Τουρισμός το φετινό καλοκαίρι θα επιτύχει σημαντικές πρωτιές».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τουριστική κίνηση από την Πολωνία προς την Ελλάδα είχαν επίσης οι επαφές του κ. Θεοχάρη με τους εκπροσώπους του Grecos Holiday, ενός tour operator ο οποίος εξειδικεύεται αποκλειστικά στα ταξίδια προς την Ελλάδα. Η Grecos Holiday σχεδιάζει τη διατήρηση του 80% των επισκεπτών του 2019, ενώ διαθέτει προσφορές προς 14 ελληνικούς προορισμούς.