Πυρηνικός πόλεμος

Στην ιδέα πως ένας πυρηνικός πόλεμος μπορεί να “εμφανιστεί” ξαφνικά στις ζωές μας, τρέμουμε και δε θα θέλαμε με τίποτα να ξεκινήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν να κάνει πραγματικότητα τις διάφορες απειλές που έχει εξαπολύσει κατά διαστήματα με αφορμή τη βοήθεια της ΕΕ και των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Η Daily Mail μέσω ενός αποκλειστικού δημοσιεύματος φέρνει στο φως μια είδηση η οποία σίγουρα προκαλεί προβληματισμίό καθώς ο ΠΟΥ φέρεται να έχει ενισχύσει τη λίστα του με φάρμακα τα οποία θα μπορέσει να πάρει ένας άνθρωπος σε περίπτωση που ξεσπάσει ένας πόλεμος με πυρηνικά.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ΠΟΥ έχει αναβαθμίσει τη λίστα με τα φάρμακα τα οποία πρέπει να υπάρχουν σε μια “αποθήκη” για επείγουσες “πυρηνικές περιπτώσεις”, λίγες ώρες αφού η ΕΕ προειδοποίησε πως η Ρωσία είναι σε πόλεμο με τη Δύση.

Ο παγκόσμιος οργανισμός δημοσίευσε οδηγίες για την επιβίωσης ενώ μέσω μιας πυρηνικής καταστροφής και προειδοποιεί για τη χρήση επιτηδευμένων ραδιενεργών υλικών με καταστροφική διάθεση.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα των εξωτερικών δράσεων της ΕΕ, Στέφανο Σανίνο, ο Πούτιν έχει προχωρήσει σε ένα επίθεση κατά της Δύσης και του ΝΑΤΟ. Η Ευρώπη στην προκειμένη περίπτωση δε ψάχνει να δημιουργήσει μεγαλύτερη έχθρα αλλά προσπαθεί να δώσει μια πιθανότητα να σωθούν ζωές και να μπορέσουν οι Ουκρανοί να αμυνθούν από αυτές Τσίπρα βάρβαρες επιθέσεις σύμφωνα με τον Σανίνο.

Η δρ. Μαρία Νέιρα, μέλος του ΠΟΥ προειδοποίησε πως πολλές κυβερνήσεις δεν είναι προετοιμασμένες για αυτό που λέμε “πυρηνικός πόλεμος”.

“Σε ραδιενεργές καταστάσεις, ο κόσμος μπορεί να εκτεθεί σε ραδιενέργεια η οποία μπορεί να παραμεληθεί ή να απειλεί και ζωή.Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να παρέχουν θεραπείες για όσους τις χρειαστούν άμεσα”. 

Τσέκαρε και αυτά: