Τo 9o άλμπουμ των R.E.M με τίτλο ‘Monster’, κυκλοφόρησε πριν από 25 χρόνια σε μια περίοδο όπου η μπάντα βρισκόταν στο απώγειο της δημοτικότητας της, και ήταν συνέχεια των άλμπουμς ‘Out of Time’ (1991) και ‘Automatic For The People’ (1992).

Ακολουθώντας ένα μεγάλο διάλλειμα στις περιοδείες τους (οι R.E.M. δεν περιόδευσαν καθόλου με τα δύο προηγούμενα albums τους) το ‘Monster’ αντιπροσωπεύει μια στροφή στον ήχο της μπάντας που χαρακτηρίζεται σαν μια «επιστροφή στο rock» με βάση τις κιθάρες και τις απλές ενορχηστρώσεις.

Το άλμπουμ με την κυκλοφορία του απέσπασε πολύ δυνατές κριτικές και γρήγορα γνώρισε παγκόσμια επιτυχία, πηγαίνοντας στο Νο.1 του Billboard. To άλμπουμ περιλαμβάνει τα singles “What’s The Frequency, Kenneth?,” “Crush with Eyeliner,” “Bang and Blame,” & “Strange Currencies.”

Το ‘Monster’, το οποίο γιορτάζει φέτος 25 χρόνια από όταν πρωτοκυκλοφόρησε, επανεκδίδεται σε διάφορες εκδόσεις σε βινύλιο, CD αλλά και ψηφιακά.

Χαρακτηριστική είναι η πλήρης deluxe εκδοχή-ένα ολόκληρο box set όπου περιλαμβάνεται το ορίτζιναλ άλμπουμ με remastered ήχο, το άλμπουμ σε remix 2019 επιμελημένο από τον Scott Litt (τον αρχικό του δηλαδή παραγωγό), ένα ολόκληρο CD γεμάτο ακυκλοφόρητα κομμάτια από τα sessions εκείνης της εποχής, αλλά και ολόκληρο το live που έδωσαν το 1995 στο Σικάγο, το οποίο δεν έχει ξαναδημοσιευτεί ως τώρα.

Οι άλλες εκδοχές του είναι σε 2LP, 1LP & 2CD.

Βρείτε και ακούστε το ‘Monster’, εδώ:

https://REM.lnk.to/MonsterGREPR