Ρετινόλη

Πολλά είναι τα beauty και skin trends τα οποία βλέπουμε τα τελευταία χρόνια να εμφανίζόνται αλλά υπάρχει ένα συστατικό το οποίο κάνει θαύματα στο πρόσωπο μας και δεν είναι άλλο από τη ρετινόλη.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Οι εποχές αλλάζουν και οι γυναίκες όπως και οι άνδρες, θέλουν να έχουν “καθαρό” δέρμα και να μπορούν να νιώθουν όμορφα με το πρόσωπο τους. Και υπάρχουν πολλές βιταμίνες στο εμπόριο οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν.

Η ρετινόλη είναι μια μορφή τςη βιταμίνης Α και θεωρείται θαυματουργή όταν θέλουμε να εξαφανίσουμε απτές γραμμές στο πρόσωπο μας, σημάδια ακμής και βοηθά στην ενίσχυση του κολλαγόνου η οποία αρχίζει να χάνεται μετά την ηλικία των 30.

Πώς χρησιμοποιείται

Το συγκεκριμένο “θαύμα” της φύσης χρησιμοποιείται το βράδυ, αυστηρά και όταν αρχίσει κάποιος να το χρησιμοποιεί, θα πρέπει για πολλές μέρες να μη βγαίνει από το σπίτι χωρίς να απλώσει μια καλή ποσότητα αντηλιακού στο προσώπου του γιατί γίνεται πιο ευαίσθητο.

Το συγκεκριμένο συστατικό το βρίσκουμε σε κρέμες ή σε κάποιο serum το οποίο αποτελείτα κατά βάση από αυτό.

Η χρήση της ξεκινά με δυο φορές την εβδομάδα καθώς είναι ένα πολύ δραστικό προϊόν το οποίο μπορεί να προκαλέσει έντονους ερεθισμούς στο πρόσωπο Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από γυναίκες που βρίσκονται σε “ενδιαφέρουσα” αλλά και από άτομα τα οποία λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή που αντιδρά στη βιταμίνη Α.

Όσο περνά ο καιρός, η χρήση της γίνεται πιο τακτική αλλά και πάλι θέλει προσοχή!

Αν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις, κάνε ένα ραντεβού με το δερματολόγο σου και ζήτα την άποψη του, έστω ώστε να σε συμβουλέψει σωστά!

Tσέκαρε και αυτά :

Survivor All Star : “Λιώνει” ο Τριαντάφυλλος στη γυμναστική (vid)

Κορυφαίες σειρές 2022 : Η λίστα του imbd