Revenge porn

To revenge porn, ο τρόπος με τον οποίο επιστρέφει μια γυναίκα το βράδυ στο σπίτι, ο τρόπος που φλερτάρει μέσω social media, ο λόγος για τον οποίο μιλά με ένα τύπο που της αρέσει και άλλα πολλά περιέχουν πάντα μια “συμβουλή” η οποία πλέον έχει κουράσει. “Τα κορίτσια πρέπει να προσέχουν”.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω κυρίες και κύριοι που διαλαλείτε δεξιά και αριστερά μέσω εκπομπών που παρουσιάζετε, ότι τα κορίτσι δεν είναι αυτά που πρέπει να προσέχουν. Τα κορίτσια όπως και τα αγόρια πρέπει να νιώθουν ελεύθερα να εκφράζονται όπως θέλουν χωρίς να προσβάλλουν οντότητες, να μπορούν να ζήσουν και να κάνουν σεξ όπως επιθυμούν, να μπορούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο στις 3 τα ξημερώματα και να μη φοβούνται ότι κάποιος θα τη βιάσει.

Ξαφνικά, βάλαμε μια καραμέλα στο στόμα “Τα κορίτσια πρέπει να προσέχουν”(sorry αγόρια, δεν είναι προσωπικό αλλά αυτή είναι η ατάκα που ακούγεται).

Τα κορίτσια πρέπει να προσέχουν τον εαυτό όσο αφορά την ασφάλεια τους, τη ζωή τους, τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να χτίσουν τα όνειρα τους, τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιήσουν τους στόχους, πώς θα μπορέσουν να κάνουν επιτυχίες και γενικότερα πράγματα τα οποία θα τους κάνουν καλό. Δεν πρέπει να προσέχουν αν θα αναρτήσει ο σύντροφος τους ένα βίντεο στο διαδίκτυο με κύριο σκοπό να τα κάνει να αισθανθούν άσχημα και ειδικά χωρίς τη συναίνεση τους.

Δυστυχώς, το μόνο ευχάριστο σε αυτό το απαράδεκτο παραλήρημα που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό σχετικά με τα θέματα που αφορούν στο revenge porn είναι πως ακόμη περισσότερα “στόματα” ανοίγουν και τα κορίτσια που αποκαλύπτουν με θάρρος αυτό που πραγματικά τους συμβαίνει ανοίγουν νέους δρόμους για να αλλάξουν οι καταστάσεις.

Τα νέα κορίτσια δε χρειάζονται συμβουλές, Βαρεθήκαμε. Ήρθε η ώρα να συμβουλεύσουμε τα αγόρια αλλά και όλους όσους πιστεύουν πώς κάνοντας εγκλήματα, ότι θα τη γλιτώσουν και θα προκαλέσουν ντροπή σε ένα πρόσωπο το οποίο τάχα μου αγάπησαν, γιατί πολύ απλά εκμεταλλεύτηκαν μια στιγμή πάθους, κ@@@@ς ή ενός βίτσιου που είναι απολύτως αποδεκτό.

Οι συμβουλές στις γυναίκες έχουν φτάσει σε ένα σημείο το οποίο πιθανόν να έχει “ημερομηνία λήξης”. Οι συμβουλές πρέπει πλέον να δίνονται σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι κάνουν κάτι όταν θέλουν να τραβήξουν το ενδιαφέρον και νομίζουν πώς όλος ο κόσμος τους ανήκει.

Το ζήτημα ξεκινά από την οικογένεια και έπειτα επεκτείνεται στην κοινωνία η οποία είχε και θα έχει ένα “σκληρό” πρόσωπο καμουφλαρισμένο με τάχα μου μοντερνιστικές πεποιθήσεις μπας και ορισμένοι γλιτώσουν το κράξιμο.

Ο σκοπός είναι να αλλάξουν τα πράγματα ριζικά. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να πονά τον άνθρωποι με τέτοιους τρόπους. Δεν πρέπει να προκαλείται σε ένα άνθρωπο το συναίσθημα της ντροπής. Είμαστε ελεύθεροι να ζήσουν όπως θέλουμε, με όποιον θέλουμε και δεν χρωστάμε σε κανέναν.

Οι δρόμοι θα έπρεπε να είναι ασφαλείς, το διαδίκτυο θα έπρεπε να είναι ασφαλές, οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες θα έπρεπε να παρέχουν ασφάλεια ο ένας στον άλλον (σε οποιονδήποτε τομέα) γιατί πολύ απλά αυτό είναι το σωστό. Ναι, θα πληγωθούμε σε αυτή τη ρημάδα τη ζωή, αλλά ας πληγωθούμε γιατί δεν αντέχουμε τις βρώμικες κάλτσες που αφήνει στον καναπέ ο γκόμενος μας, και όχι γιατί αποφάσισε με το “έτσι θέλω” να δείξει σε όλον τον κόσμο πως μας αρέσει να περνάμε την ώρα μας στο κρεβάτι.

Οι συμβουλές, λοιπόν, σε αυτούς που πρέπει! Στο κράτος που πρέπει επιτέλους να εντάξει στα σχολεία ένα πρόγραμμα που να αφορά στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τα οποία θα γίνουν ενεργά μέλη μιας κοινωνίας κάποια στιγμή, στους γονείς που πρέπει να μάθουν σε αγόρια και κορίτσια πως δεν έχει σημασία το φύλο αλλά ο άνθρωπος και πως η εκδίκηση μόνο πόνο μπορεί να προκαλέσει και τίποτα παραπάνω, στους τάχα μου καραβαρβάτους αρσενικούς που νομίζουν πως θα στρώσουν μια κατάσταση διαπράττοντας εγκλήματα, Να προσέχουν πλέον όλοι όσοι αποφασίζουν να βλάψουν ένα πλάσμα το οποίο δεν τους έχει κάνει κανένα κακό, γιατί πλέον υπάρχουν δυνατές φωνές οι οποίες μπορούν να αποδείξουν ότι διαπράττονται εγκλήματα. Να προσέχουν εκείνοι οι οποίοι θεωρούν ότι πώς ένα χαστούκι είναι ικανό να κάνει έναν άνθρωπο να δηλώσει πιστή υποταγή και να μη βγάλει άχνα. Να προσέχουν εκείνοι που δεν ξέρουν τι σημαίνει σεβασμός, αγάπη και αξιοπρέπεια… γιατί το κορίτσι που επέλεξες εσύ να αναρτήσεις στο διαδίκτυο χωρίς τη συναίνεση της έχει αξιοπρέπεια… εσύ δεν έχεις τίποτα…

Τα κορίτσια βαρέθηκαν να νιώθουν φόβο και ντροπή για πράγματα τα οποία γουστάρουν να κάνουν… Να θέλουν να πάνε μια βόλτα και να τρέμουν να γυρίσουν στο σπίτι τους τη νύχτα γιατί κάποιος μπορεί να καραδοκεί … Βαρέθηκαν να προσποιούνται ότι όλα είναι καλά μόνο και μόνο γιατί έτσι προστάζει η κοινωνία…. Βαρέθηκαν να τους λένε τι να κάνουν και πως να ζήσουν… Και ευτυχώς, δεν ακούνε αυτές τις “συμβουλές”…

Βαρεθήκαμε… Και ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι εσείς που φωνάζετε από ένα βήμα για όλα τα λάθη που υπάρχουν στην κοινωνία…

Who saiid this? @stylefreakalex