Ριάλιτι

Κατά καιρούς στην Ελλάδα έχουν κάνει την εμφάνισή τους διάφορα ριάλιτι shows, τα οποία είτε πήγαν πάρα πολύ καλά, είτε έπιασαν “πάτο”.

ad

Αυτό που συμβαίνει συνήθως, είναι να “ανακυκλώνονται” διάφορα shows που είχαμε δει παλιότερα, ή έχουν την ίδια θεματολογία.

Παραδείγματος χάριν “The Voice”, “X Factor” και “Greek Idol”, δεν παίζονταν όλα μαζί την ίδια περίοδο, αλλά η λογική είναι ολόιδια.

Τα μοναδικά ριάλιτι που έχουν πραγματική επιτυχία και αναζητά ο κόσμος είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με την ζωή των ανθρώπων.

Το “Bachelor” και τις δύο χρονιές, ήταν κεντρικό θέμα συζήτησης, τα memes στο Twitter ήταν αμέτρητα και γενικότερα ήταν πολύ ευχάριστο να το βλέπεις, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Οπότε η Ελληνική τηλεόραση χρειάζεται και άλλα τέτοια reality shows γιατί φαίνεται πως ο κόσμος έχει ανάγκη να σχολιάζει και ίσως να υπάρχουν ακόμη ρομαντικές ψυχές που πιστεύουν πως ακόμη και μέσω ενός τηλεοπτικού προγράμματος μπορεί να προκύψει πραγματικός έρωτας.

Ποια είναι τα τρία reality που θα θέλαμε στην Ελλάδα αλλά είναι λίγο… μακριά από εμάς ακόμη;

TOO HOT TO HANDLE

Αυτό το απίστευτο reality show του Netflix, είχε κλέψει την καρδιά πολλών ανθρώπων όταν πρωτοκυκλοφόρησε.

Σε αυτό το παιχνίδι, μπαίνουν άνθρωποι που δεν συνηθίζουν να κάνουν στη ζωή τους σοβαρές σχέσεις και απλώς περνάνε καλά.

Έτσι το reality έχει ως στόχο αυτοί οι άνθρωποι να αποκτήσουν πιο βαθιές και ουσιαστικές σχέσεις, με την προϋπόθεση να μην κάνουν οτιδήποτε σεξουαλικό πριν το τέλος του παιχνιδιού.

Επειδή όλοι μέσα στο παιχνίδι είναι άνθρωποι που τους αρέσει να κάνουν σεξ, θεωρείται και καλά πολύ δύσκολο γι’ αυτούς γιατί τους βάζουν δελεαστικά εμπόδια. Σε περίπτωση που ένα ζευγάρι παραβεί τους κανόνες, χάνουν όλοι οι παίκτες χρήματα.

Το καλό σε αυτό το reality είναι ότι οι διαγωνιζόμενοι δεν έχουν ιδέα που πάνε να μπλέξουν.

Love Is Blind

Σε αυτό το παιχνίδι οι διαγωνιζόμενοι πηγαίνουν ραντεβού στα τυφλά, κυριολεκτικά.

Ξεκινάνε να γνωρίζονται σε μία διαδικασία speed-dating, και στη συνέχεια διαλέγουν τα άτομα που θέλουν να γνωρίσουν λίγο καλύτερα, οπότε τα ραντεβού τους κρατάνε περισσότερο.

Ωστόσο, μπορούν να δουν ο ένας τον άλλο, αφού αρραβωνιαστούν!

Κατά τη διάρκεια του show όλοι οι διαγωνιζόμενοι που έχουν απομείνει μετά τα speed-dates, γνωρίζονται μεταξύ τους και τα ζευγάρια πρέπει να συγκατοικήσουν στο σπίτι του ενός.

Γνωρίζουν τους φίλους και την οικογένεια των συντρόφων τους και μαθαίνουν περισσότερα για εκείνους. Παράλληλα, πρέπει μέσα σε τέσσερις εβδομάδες να προετοιμάσουν το γάμο τους.

Στο τέλος κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να πάρουν την τελική απόφαση μπροστά στις οικογένειές τους και τους τηλεθεατές.
Θα παντρευτούν ή όχι;

Jersey Shore

Σε αυτό το reality, μία ομάδα ανθρώπων που δεν γνωρίζεται μεταξύ τους πρέπει να μείνουν στο ίδιο σπίτι και να βγαίνουν όλοι μαζί για ένα ολόκληρο καλοκαίρι.

Παράλληλα, χρειάζεται να εργάζονται σε ένα κατάστημα που διαλέγει η παραγωγή, και αυτή η άστατη ζωή που κάνουν να μην επηρεάζει τη δουλειά τους.

Κατά τη διάρκεια του show, οι κάμερες ακολουθούν τους διαγωνιζόμενους παντού, στα καθημερινά δράματα και όλα τα σχετικά.

Οι τσακωμοί και τα ερωτικά ειδύλλια είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι και περιμένουν όλοι να δουν πώς εξελίσσονται οι μεταξύ τους σχέσεις.

Το Jersey Shore, είναι ένα από τα καλύτερα reality shows όλων των εποχών, ωστόσο στην Ελλάδα δεν έχουμε δει ποτέ κάτι αντίστοιχο. Έχει έρθει μάλλον η ώρα.

Who said this? Βασιλική Πολίτη —->>> @politiii

Τσέκαρε και αυτά :

Σειρές : Τι να δεις το Σαββατοκύριακο

Θεατρικές παραστάσεις : “Το στρίψιμο της βίδας Reloaded…”

Ad