Ένα εξαιρετικό πιάτο και μία πρωτότυπη ιδέα για συνταγή φέρνει την Κυριακή ο Έλληνας σεφ, Νικόλας Καρβέλας και αυτή αφορά ριγκατόνι Αλφρέντο με σολομό.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ ριγκατόνι
- 400 γρ σολομός φιλέτο χωρίς δέρμα
- 500 γρ κρέμα γάλακτος
- 200 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κρόκο αυγού
- Αλάτι- πιπέρι
- Μαιντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
- Ξύσμα απο 1 λεμόνι
- 50 γρ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ριγκατόνι για 7 λεπτά. Σουρώνουμε και τα κρατάμε ζεστά.
- Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σολομό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τον κρόκο, την κρέμα και το αλατοπίπερο. Μόλις αλλάξει χρώμα ο
σολομός, σβήνουμε με την κρέμα που έχουμε στο μπολ, προσθέτουμε τα ριγκατόνι και βράζουμε για 2 λεπτά.
Αποσύρουμε απο τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, μαιντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.