Ριγκατόνι Αλφρέντο με σολομό από τον Νικόλα Καρβέλα

Ριγκατόνι Αλφρέντο

Ένα εξαιρετικό πιάτο και μία πρωτότυπη ιδέα για συνταγή φέρνει την Κυριακή ο Έλληνας σεφ, Νικόλας Καρβέλας και αυτή αφορά ριγκατόνι Αλφρέντο με σολομό.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ ριγκατόνι
  • 400 γρ σολομός φιλέτο χωρίς δέρμα
  • 500 γρ κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κρόκο αυγού
  • Αλάτι- πιπέρι
  • Μαιντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
  • Ξύσμα απο 1 λεμόνι
  • 50 γρ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ριγκατόνι για 7 λεπτά. Σουρώνουμε και τα κρατάμε ζεστά.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σολομό.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τον κρόκο, την κρέμα και το αλατοπίπερο. Μόλις αλλάξει χρώμα ο
    σολομός, σβήνουμε με την κρέμα που έχουμε στο μπολ, προσθέτουμε τα ριγκατόνι και βράζουμε για 2 λεπτά.
    Αποσύρουμε απο τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, μαιντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...