Το Rockwave είναι ο εμβληματικός μουσικός θεσμός της χώρας. Φέτος, ξεδιπλώνεται. Ανοίγεται. Δημιουργεί παράλληλες εκδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Το Rockwave κατεβαίνει στo κέντρο της πόλης και στήνει ένα ξέφρενο πάρτυ στην Τεχνόπολη, τις Rockwave Nights.
Οι πόλεις ξυπνούν, βγαίνουν στο φως. Αντικρύζουν με αισιοδοξία τον ουρανό. Οι μέρες ζωντανεύουν. Οι νύχτες φωτίζονται, οι μουσικές αντηχούν στους δρόμους, τα τραγούδια ξεδιπλώνονται, όλοι έχουν ανάγκη τη γιορτή!
Όλοι θέλουν να βγουν έξω, να ερωτευτούν, να χορέψουν, να σιγοψιθυρίσουν, να φωνάξουν, να αγκαλιάσουν και να αγκαλιαστούν.
Είστε όλοι καλεσμένοι!
Το πάρτυ θα αρχίσει στη Θεσσαλονίκη στις 19 Ιουλίου στο Θέατρο Γης και θα μεταφερθεί στη Αθήνα στις 20 Ιουλίου στην Τεχνόπολη με τους φλογερούς και αεικίνητους Les Negresses Vertes, την έξαλλη και συνάμα τόσο τρυφερή μουσική μπάντα από τις εργατικές συνοικίες του Παρισιού, που εδώ και τριάντα σχεδόν χρόνια ξεσηκώνουν το κοινό με τη ζωντάνια και την αστείρευτη δύναμή τους.
Οι Les Negresses Vertes μαζί με τους Mano Negra (Manu Chao) είναι διαβόητοι γιατί είναι οι πρώτοι που έπαιξαν alternative punk rock στη μητρική τους γλώσσα. Διαδηλώνουν το γαλλικό, μεσογειακό τους ταπεραμέντο σε κάθε τους στιγμή. Τίποτα λιγότερο!
Rockwave
Οι Les Negresses Vertes είναι μια ιδιαίτερη μουσική περίπτωση. Είναι ένας κόσμος πολύχρωμος και φιλόξενος. Η μουσική τους είναι μια μίξη από alternative punk rock με ethnic ρυθμικά στοιχεία, fusion-rock, rai, flamenco, latin, polka, reggae και ska επιρροές, συνδυάζει ακορντεόν και κιθάρα, ενώ το συμπεριληπτικό τους ύφος ξεχειλίζει από ενέργεια και δυναμισμό!
«Φανταστείτε την Edith Piaf να τζαμάρει με τους Pogues παίζοντας κάποιο είδος Latin μουσικής, χωρίς να παίρνουν τους εαυτούς τους στα σοβαρά αλλά να το διασκεδάζουν ιδιαίτερα, αυτοί είναι οι Les Negresses Vertes» όπως δήλωσε ο ραδιοφωνικός παραγωγός του BBC και μέλος της EBU και διευθυντής του Euroradio Eurosonic, Laurent Marceau.
Οι Les Negresses Vertes δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβρη του 1987. Ο τραγουδιστής και στιχουργός τους Noel «Helno» Rota και ο δίδυμος αδελφός του ThierryRota ήταν μέλη του alternative rock συγκροτήματος Bérurier Noir.
O Αλγερινός κιθαρίστας Stefane Μellino επισκεύαζε δίχτυα για να ζει και έπαιζε με διάφορα πανκ γκρουπ ενώ ο ακορντεονίστας Matthias Canavese ήταν ακροβάτης στο εμβληματικό τσίρκο Zingaro. Τα άλλα μέλη τους Mathias, Paulo και Gaby ήταν προηγουμένως μέλη της punk μπάντας Les Maîtres.
Όλοι μαζί συναντήθηκαν στις εργατικές γειτονιές της γαλλικής μητρόπολης, στο Παρίσι και συγκεκριμένα στην Rue de l’ Ourcq καθώς σύχναζαν στα ίδια bar και nightclubs. Τότε ήταν που αποφάσισαν να σχηματίσουν τους Les Negresses Vertes.
Και για να το καταφέρουν αποφάσισαν να μάθουν να παίζουν μουσική. Κιθάρες, πιάνο, μπάσο, τρομπέτα, τρομπόνι, ακορντεόν, ντραμς. Και εγένετο Les Negresses Vertes. To όνομα του συγκροτήματος έχει τη δική του μυθολογία, προέκυψε έπειτα από έναν καυγά που σημειώθηκε σε μια εκδήλωση στην οποία βρίσκονταν.
Καθώς είχαν βάψει τα μαλλιά τους πράσινα και χόρευαν με τρόπο που κάποιοι παρευρισκόμενοι θεώρησαν προσβλητικό, η ασφάλεια του χώρου τους απομάκρυνε κακήν κακώς φωνάζοντάς τους «Φύγετε από εδώ, Πράσινες Νέγρες!». Όμως, τα μέλη της μπάντας αντί να προσβληθούν, βρήκαν ιδιαίτερα αστεία την προσβολή αυτή και μάλιστα την υιοθέτησαν ως την ονομασία του συγκροτήματός τους.
Τσέκαρε κι αυτό:

Κώστας Γκουσγκούνης: Οι ατάκες του

ad
Ad