Ρομπότ

Ένα ρομπότ που παίζει ποδόσφαιρο δημιουργήθηκε από τα Romela Robotics and Mechanisms Laboratory και ειδικοί του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια αναφέρουν πως είναι πολύ καλύτερο απ΄τον Μέσι.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

To αρκετά ψηλά δημιούργημα ονομάζεται Άρτεμις και μπορεί να περπατήσει, να πηδήξει και είναι ανάμεσα στα τρία ρομπότ παγκοσμίως που μπορούν να τρέξουν!

Ο Ντένις Χονγκ, διευθυντής στο  Robotics and Mechanisms Laboratory δήλωσε :

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που έχουμε βγάλει την Άρτεμις στο “γρασίδι” για να τη δοκιμάσουμε στο UCLA και το βλέπουμε σαν μια ευκαιρία να προωθήσουμε την επιστήμη, την τεχνολογία και τα μαθηματικά σε ένα μεγάλο κοινό”.

Το ανθρωποειδές θα δείξει τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες ως “παίκτης” στο RoboCup23 τον Ιούλιο και θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Οι ικανότητες της Άρτεμις θα δοκιμαστούν και τις επόμενες εβδομάδες για να μπορούν να μελετήσουν οι ερευνητές όσο περισσότερα μπορούν για να δουλέψει σωστά και θα δοκιμάσουν να τη σηκώσουν από το έδαφος και να προσπαθήσουν να την κάνουν να κουβαλήσει και πράγματα.

Οι προσπάθειες για να μπορούν οι επιστήμονες να πετύχουν ένα τόσο καλό δημιούργημα ήταν πολλές και έχουμε να δούμε πολλά τα επόμενα χρόνια!

Τσέκαρε και αυτά: