Ο άτιμος κορονοϊός μπήκε στη ζωή μας εντελώς ξαφνικά και για κάποιον περίεργο λόγο τον οποίον γνωρίζουν μόνο όσοι ασχολούνται με τα άστρα και τα ζώδια, η κοινωνία άρχισε α δείχνει ακόμη πιο έντονα το σκληρό της πρόσωπο.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ακραίων περιστατικών, τα οποία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος ως “σοκαριστικά”, και οι πληροφορίες για όλα τα εγκλήματα τα οποία έχουν γίνει στη χώρα μας είναι αμέτρητες. Το ξέρεις, το βλέπεις και γίνεσαι και εσύ κομμάτι όλων αυτών που μαθαίνεις καθημερινά για τη Ρούλα, τον Μπάμπη, τα παιδάκια που βρέθηκαν σε ένα σπίτι γεμάτο κατσαρίδες και ποντίκια… Και πόσα ακόμη!

ad

Όλα αυτά τα εγκλήματα ή τα φερόμενα εγκλήματα προκαλούν μια ιδιαίτερη αναστάτωση στην καθημερινότητα μας με αποτέλεσμα να μας ρίχνουν πολύ ψυχολογικά και να μην μπορούμε να καταλάβουμε πώς ένας άνθρωπος σκότωσε έναν άλλον, έναν συγγενή του, ένα ζωάκι ή ακόμη και να φέρει τα παιδιά του σε μια κατάσταση που αποδεικνύει ότι όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να περνούν από κάποια είδους εξέταση προτού κάνουν το τεράστιο βήμα να γίνουν γονείς.

Οι πληροφορίες που μαθαίνουμε καθημερινά για ειδεχθή εγκλήματα τα οποία έχουν συμβεί, τα ηχητικά ντοκουμέντα τα οποία ακούμε σε εκπομπές που ασχολούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ με ένα και μόνο θέμα το οποίο “πουλάει”, οι μαρτυρίες του γείτονα, του περιπτερά αλλά και άλλων τάχα μου και καλά ανθρώπων που βρίσκονται κοντά σε έναν φερόμενο εγκληματία (χρησιμοποιώ τη λέξη “φερόμενος/η καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια καταδίκη”, τα βίντεο που δείχνουν αθώες ψυχούλες να έχουν φύγει από τη ζωή, σε ποιον ακριβώς κάνουν καλό; Σε ποιον άνθρωπο ο οποίος θέλει να ξεφύγει λίγο από τη μαυρίλα που έχει σκορπιστεί στον αέρα, κάνει καλό; Σε κανέναν θα σου πω εγώ!

Οι πληροφορίες που βγαίνουν στον “αέρα” του διαδικτύου ή της τηλεόρασης, μόνο κακό κάνουν! Δίνουν ιδέες, προκαλούν ακόμη περισσότερο την οργή του κόσμου και δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις αλλά και οικειοποίηση με καταστάσεις οι οποίες είναι πραγματικά δραματικές.

Είναι απορίας άξιο το γεγονός πως διοχετεύονται ντοκουμέντα – από δικογραφίες μέχρι εικόνες από τις φυλακές – και δεν υπάρχει καμία παρέμβαση… Από πουθενά! Είναι σοκαριστικό το γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι σχολιάζουν νυχθημερόν για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουν και ανακοινώνουν ενδεχόμενες ποινές οι οποίες μπορούν να επιβληθούν.

Προφανώς τα νούμερα της AGB και του διαδικτύου φέρνουν χρήματα στις επιχειρήσεις, αλλά όλα θέλουν ένα μέτρο… Όλα πρέπει να φιλτράρονται και εξετάζονται σωστά γιατί μπορεί να γίνει τεράστια ζημιά… Οι ιστορίες πρέπει να γίνονται γνωστές όταν επιλέγει ένα θύμα ή η οικογένεια του να μιλήσει… Και όχι από ντοκουμέντα των οποίων κανείς δεν έδωσε άδεια, από μαρτυρίες πίσω από “πειραγμένες φωνές” που μπορεί και να μην καταθέσουν ποτέ…

Η δικαιοσύνη είναι αυτή που πρέπει να κάνει τη δουλειά της… Η ενημέρωση πρέπει να είναι συγκεκριμένη γιατί ο κόσμος δεν είναι καλά και η οργή ξεχειλίζει από παντού… Και επιτέλους, ας αφήσουμε και κάποιες ψυχές να ηρεμήσουν….

Who said this? @stylefreakalex

Τσέκαρε και αυτό : Κωνσταντίνος Εμμανουήλ : Φιλιέται με τον “έρωτα” του