Η Σακσούκα είναι ένα από τα πιο γευστικά πιάτα και μάλιστα αποτελεί μία από τις πλέον απλές συνταγες, που παρουσιάζει στο Citynow ο γνωστός Έλληνας σεφ, Νικόλαος Καρβέλας.
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 μεγάλες ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
- 100 γρ νερό
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 100 γρ τυρί φέτα
- 4 αυγά
- Φέτες ψωμιού φρυγανισμένες για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε ένα τηγάνι βαθύ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με σκόρδο.
- Μετά απο 1 λεπτό ρίχνουμε τις τομάτες μαζί με το πελτέ, το νερό και το κύμινο.
- Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και σπάμε τα αυγά μέσα στη σάλτσα.
- Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να βράσουν τα αυγά για 3 λεπτά.
- Αποσύρουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα. Σερβίρετε με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί