Σακσούκα: Μία συνταγή από τον Νικόλαο Καρβέλα

Σακσούκα

Η Σακσούκα είναι ένα από τα πιο γευστικά πιάτα και μάλιστα αποτελεί μία από τις πλέον απλές συνταγες, που παρουσιάζει στο Citynow ο γνωστός Έλληνας σεφ, Νικόλαος Καρβέλας.

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 μεγάλες ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
  • 100 γρ νερό
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 100 γρ τυρί φέτα
  • 4 αυγά
  • Φέτες ψωμιού φρυγανισμένες για το σερβίρισμα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Σε ένα τηγάνι βαθύ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με σκόρδο.
  2. Μετά απο 1 λεπτό ρίχνουμε τις τομάτες μαζί με το πελτέ, το νερό και το κύμινο.
  3. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και σπάμε τα αυγά μέσα στη σάλτσα.
  4. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να βράσουν τα αυγά για 3 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα. Σερβίρετε με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί


ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...