Το καλό φαγητό εκτός σπιτιού που πλέον έχουμε στην καραντίνα είναι από τα βασικά must με την πρώτη μας έξοδο. Και θέλουμε λίγο να νιώσουμε τους ρυθμούς της πόλης και για αυτό θα τρέξουμε στα Εξάρχεια όπου σε μία μονοκατοικία bauhaus του 1930 στο πεζόδρομο της Βαλτετσίου στεγάζεται το Salero.
Είναι ένα ιδιαίτερο, πολύχρωμο εστιατόριο, με μία υπέροχη αυλή που θυμίζει άλλες εποχές. Εκεί απολαμβάνουμε μοναδικά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.
Πέρα από το βασικό μενού, καθημερινά υπάρχουν και διαφορετικά πιάτα ημέρας (με χειροποίητες πίτες, φρέσκα ψάρια, προσεγμένα μαγειρευτά κτλ), καθώς επίσης και ειδικό μενού σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές.
Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το μπούτι κοτόπουλο φιλέτο σχάρας μαριναρισμένο με τζίντζερ -πάπρικα και πατάτες τηγανητές, χορτόπιτα με καρύδια και χειροποίητο φύλλο και το θεσπέσιο σαγανάκι μαστέλο με ποσέ αχλάδι , μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρινής και φυστίκια Αιγινης
Το salero διαθέτει μία ιδιαίτερη λίστα κρασιών, με ετικέτες κυρίως ελληνικές, αλλά και από όλο τον κόσμο.
Διαθέτει επίσης και μια ενδιαφέρουσα λίστα κοκτέιλ, τα οποία προσφέρει σε τιμή happy hour καθημερινά 6.00μμ-9μμ.