Σαρόγλειο Μέγαρο

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ώρα 19:30, ο καλλιτεχνικός σύλλογος, ipfavloskyklos που υποστηρίζει με συνέπεια κι ήθος, την ώριμη ηλικία, θα σας ταξιδέψει στο Σαρόγλειο Μέγαρο – ΛΑΕΔ (Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων – Ρηγίλλης 1, Αθήνα), διατυπώνοντας «Ζήσε την ζωή σου και ξέχασε την ηλικία σου», σε ένα διάλογο πολιτισμού και τέχνης, σε ένα σκηνικό βιντεοπροβολών από τον σκηνοθέτη Αντώνη Σωτηρόπουλο.

Μια θεματική ξενάγηση, απο ένα πάνελ ολιγόλεπτων ομιλιών, που συνδυάζει τις δυνάμεις της 7ης τέχνης, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της ομορφιάς,της διατροφής, της ψυχολογίας, που θα ερμηνεύσουν θεματικά, η ψυχολόγος Αικατερίνη Κοτσιφάκου, η βιολόγος Γεωργία Μεγαρίτη, η Μίνα Αλκαλάη απο την ένωση Χοροθεραπευτών με τρεις χοροθεραπεύτριες, χαρίζοντας  ένα ανθρωπιστικό δρώμενο με τις Έρη Περδίου, Μαρία Αρτέμη και Στέβη Μπασιάκου.

Θα ακολουθήσει συνέντευξη απο τον αθλητικογράφο Οικόπουλο Σπύρο στη 81χρονη σέρφερ Γερολυμάτου Αναστασία και τον δρομέα Τσιγάρα Γρηγόρη.

Η θεματική ξενάγηση συνεχίζεται με  Εικαστικές τέχνες απο την Λυδία Βενιέρη, την Ιστορικό Τέχνης Ίρις Κρητικού, την Αντιγόνη Γύρα  δημιουργό παραστάσεων χορού και θεάτρου.

Ταξιδεύοντας την τέχνη, η ηθοποιός Λουκία Παπαδάκη θα συμμετέχει με μια αφήγηση ιστορίας.

Τέλος με «Κάλλος», φαντασία και έμπνευση ο eco editor Δημήτρης Γραμματικογιάννης θα μας ταξιδέψει με την Χαρά Λεμπέση σε ένα αρχείο ρούχων, Συνομιλώντας με τον φωτογράφο Σπύρο Πώρο.

Συντονίστρια της εκδήλωσης είναι η δημοσιογράφος Ματρώνη Δικαιάκου. Την διοργάνωση την πλαισιώνουν μουσικά χορευτικά , Ζωή Τηγανούρια ακορντεόν και πρωτότυποι μουσικοί σχεδιασμοί απο τους samebito.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Είσοδος Ελεύθερη.

Τσέκαρε κι αυτό: 

Χριστούγεννα στη Βιέννη : Τι μπορείς να κάνεις