Σαύρα

Σαύρες : Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πώς η εξέλιξη όλων των ειδών που κατοίκων στον πλανήτη σημειώθηκε πριν από εκατοντάδες χρόνια, αλλά φέρεται να συνεχίζεται και πολλά είναι τα πλάσματα τα οποία δεν έχουν σταματήσει να αναπτύσσονται.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Σύμφωνα με τη dailystar, πολλά είναι τα πλάσματα τα οποία αναγκάζονται να απομακρυνθούν από τα φυσικά του περιβάλλοντα και να “μετακομίσουν” σε πόλεις. Και οι σαύρες στο Πουέρτο Ρίκο φέρετια να έχουν προκαλέσει έκπληξη στους επιστήμονες καθώς εξελίσσονται και προσαρμόζονται πολύ περίεργα στο περιβάλλον της πόλης.

Η Κριστίν Γουίντσελ, καθηγήτρια βιολογίας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αναφέρει πως σε νέα έρευνα παρακολουθείται η εξέλιξη που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια τους.

Οι σαύρες που μελετούν φέρεται να έχουν αναπτύξει πιο δυνατά άκρα και μπορούν να προσκληθούν πιο εύκολα σε λείες επιφάνειες όπως παράθυρα και τοίχους και καταφέρνουν να ξεφύγουν πιο εύκολα από τα πλάσματα που τις κυνηγούν.

Τα γονίδια έχουν αρχίσει να αλλάζουν στα συγκεκριμένα πλάσματα και ειδικότερα στο είδος  Anolis cristatellus.

Αν τα πλάσματα αυτά έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται σε νέο περιβάλλον το οποίο δεν είναι η φύση, δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον και άλλες “μεταλλάξεις” οι οποίες μπορεί να γίνουν ανησυχητικές.

Τσέκαρε και αυτά: