Περίπατος

Σχεσεις: Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του κοινωνικό ον κι η διαπροσωπική επαφή του με άλλους είναι βασική ανάγκη που καλείται να καλύψει. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής σε συνδυασμό με τα αρνητικά συναισθήματα που μας κατακλύζουν για διάφορα προβλήματα δεν αφήνουν ελεύθερη την κρίση μας όσον αφορά στο να αφεθούμε στη “ζεστή” αγκαλιά των ανθρώπων.

Αναμφίβολα, πολλοί άνθρωποι αγαπούν την επαφή με τους άλλους, παρόλα αυτά κάποιοι δε μπορούν εύκολα να προσεγγίσουν τα πρόσωπα που θα ήθελαν για παρέα και κατ’ επέκταση κοντά τους. Γι’ αυτό και μεις σου βρήκαμε 5 + 1 τρόπους ώστε να καταφέρεις να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους.

#1. Πρέπει να γίνουμε πιο κοινωνικοί και να μη μένουμε στο καβούκι μας

Εσείς χρόνο κι επιλέγεις να κάτσεις στον καναπέ σου και να δεις τηλεόραση; ΌΧΙ! Βγες λίγο έξω… Πήγαινε για ένα περπάτημα, δες και κρίνε ανθρώπους ή ξεκίνα γυμναστική στο κοντινό σου γυμναστήριο. Γενικά, βγες και βάλε το πιο όμορφο χαμόγελό σου! Πίστεψε μας… ΘΑ ΒΟΗΘΉΣΕΙ!

#2. Μπορείς να ενθαρρύνεις του άλλους να βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ιδανικά θα ήθελες εσύ ένα φίλο που να σου βγάζει τον καλύτερό σου εαυτό αλλά τελικά μήπως όλοι μπορούμε να πάρουμε εξίσου την ίδια μεγάλη ικανοποίηση και ένα αίσθημα πληρότητας όταν κάνουμε τον φίλο μας να χαμογελάει συνεχώς και επομένως να επιδιώξουμε να βγει στην επιφάνεια ο καλύτερός του εαυτός;

#3. Μήπως να επικεντρωθείς στα θετικά του άλλου κι όχι στα αρνητικά;

Σίγουρα όλοι μας έχουμε αρνητικά και θετικά στοιχεία στον χαρακτήρα μας. Αλλά καλύτερα δεν είναι να χτίσεις μια σχέση με τα θετικά της και να αφήσεις στην άκρη τα αρνητικά; Βέβαια, αν τα αρνητικά είναι περισσότερα από τα θετικά.. Ασ’ το! Thank you, next… που λένε και στο χωριό μου!

#4. Πρέπει να σταματήσεις να είσαι επικριτικός και να αρχίσεις να σέβεσαι καθετί διαφορετικό

Αν το καλοσκεφτείς κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Άρα γιατί να μην σεβαστείς την κάθε ιδιαιτερότητα του κάθε ανθρώπου και στη συνέχεια να την αποδεχτείς; Άσε που έτσι θα αποβάλλεις και δικά σου κολλήματα, αλλά και θα αποδεχτείς ακόμη περισσότερο τον εαυτό σου με το πέρασμα των χρόνων

#5. Παραδέξου τα λάθη σου

Όταν παραδέχεσαι τα λάθη σου δείχνεις στον άλλον ότι κάνεις στην άκρη τον εγωισμό σου, κατάλαβες το λάθος σου, αλλά κι ότι υπολογίζεις αυτόν τον άνθρωπο τόσο πολύ και μπήκες στη διαδικασία να σκεφτείς.

#+1. Αποδέξου τον εαυτό σου και αγάπησέ τον

Αγάπη μου γλυκιά, εάν δεν αποδεχτείς και αγαπήσεις τον εαυτό σου πρώτος, είναι δυνατόν να περιμένεις να σε αγαπήσουν οι άλλοι πρώτα; Συνεχώς θα βρίσκεις προβλήματα και αίτια για τσακωμούς!

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε λιγάκι! Stay tuned for more!