Ζευγάρι

Σχέσεις: Είναι το αιώνιο ερώτημα που έχουμε όλοι κατά καιρούς! Γιατί επιλέγουμε στη ζωή μας, την ερωτική μας τους λάθους ανθρώπους;

Στη ζωή μας επιλέγουμε ανθρώπους δίπλα μας με βάση τα βιώματά μας και τις εμπειρίες και αυτό το ερώτημα δεν απαντιέται τόσο εύκολα και απαιτεί βουτιά στον εσωτερικό μας κόσμο.

Οι άνθρωποι για παράδειγμα που είχαν στη ζωή τους, τους λάθους ανθρώπους μπορεί να δυσανασχετούν, αλλά είναι εξοικειωμένοι με αυτή τη δυσλειτουργία. Οτιδήποτε δεν είναι οικείο σε εμάς μας τρομάζει, μας προκαλεί ανασφάλεια και αυτό μας κάνει να απομακρυνόμαστε ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουμε.

Ενστικτωδώς κοινώς κυνηγάμε τα γεγονότα εκείνα και τους ανθρώπους που μας έκαναν να αισθανθούμε όπως τότε που ήμασταν παιδιά! Ένας άνθρωπος για παράδειγμα που έχει βιώσει την απόρριψη μπορεί μέσα σε μία σχέση να αναζητά την αποδοχή, αλλά το ένστικτο θα τον οδηγεί να βρίσκει ανθρώπους γιατί αυτό γνωρίζει καλά. Την απόρριψη.

Οποιοσδήποτε παρέχει ασφάλεια και προσφέρει την αποδοχή για αυτό τον άνθρωπο είναι κάτι ξένο. Μέσα στο μυαλό του προκαλείται ανασφάλεια σαν να είναι κάτι εχθρικό, οπότε αντιδρά άσχημα παρά το γεγονός ότι δέχεται την αποδοχή που υποτίθεται ότι τόσο ζητά.

Αυτό σημαίνει πως ένας άνθρωπος πρέπει να εξερευνά τον εαυτό του και να παλεύει για την αυτοπεποίθησή του. Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να ασχοληθεί με τις δυσλειτουργίες που κουβαλάει από την παιδική του – πιθανότητα – ηλικία. Μην φοβάστε να προχωράτε μπροστά και το πιο βασικό μην φοβάστε να επικοινωνειτε αυτά που θέλετε.