Σχέσεις

Οι σχέσεις είναι πλέον στις ημέρες μας ότι πιο δύσκολο μπορεί να δοκιμάσει ένας άνθρωπος εάν υποτίθεται πως κάποιος καταφέρει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο. Ωστόσο βλέπουμε κάθε μέρα και κάθε χρόνο που περνάει πως οι σχέσεις δυσκολεύουν με τους ανθρώπους να δείχνουν να μην μπορούν να τις διατηρήσουν.

ad

Ένας πρώτος λόγος που αποτυγχάνουν οι σχέσεις είναι γιατί οι άνθρωποι εστιάζουν στα αρνητικά, όπως τα οικονομικά και τα επαγγελματικά προβλήματα, η μοναξιά, οι δυσκολίες στην καθημερινότητα, αντί να σκεφτούν για παράδειγμα πως υπάρχει ένας άνθρωπος δίπλα μου που είναι στήριγμα, ένας άνθρωπος που είναι το σημείο αναφοράς για σένα.

Αυτό που πρέπει επίσης να ξέρουμε είναι πως ο έρωτας χτίζεται στις διαφορές ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, αλλά η αγάπη χτίζεται στις ομοιότητες. Για το λόγο αυτό μπορεί κάποιες φορές να νιώσουμε ότι το έτερον ήμισυ προσπαθεί να μας αλλάξει και μας κάνει έξαλλους, αλλά για σκεφτείτε πως αυτός ο άνθρωπος προσπαθεί να δημιουργήσει ομοιότητες για να χτίσει την αγάπη.

Ένας τρίτος λόγος που αποτυγχάνουν οι σχέσεις είναι γιατί βάζουμε μέσα σε μία σχέση άλλα πρόσωπα. Όταν μοιραζόμαστε πράγματα που συμβαίνουν σε μία σχέση με την οικογένεια ή με φίλους τότε βάζουμε και αυτούς τους ανθρώπους μέσα και είτε το πιστεύουμε είτε όχι μας επηρεάζουν και κάποιες φορές αρνητικά. Σε μία σχέση η οικογένεια είναι εσείς και αυτός ο άνθρωπος και κανείς άλλος.

Ένας τέταρτος λόγος είναι αυτό που λέμε βαριόμαστε μέσα σε μια σχέση. Όταν ένας από τους δυο σε μία σχέση λέει ότι βαριέται τότε καλό είναι να συνειδητοποιήσει πως ο ίδιος είναι ο βαρετός. Και είναι ο βαρετός γιατί περιμένει από τον άλλον να δημιουργήσει νέες συνθήκες και νέα ερεθίσματα και ο ίδιος δεν κάνει τίποτα. Οπότε σε μία σχέση κάποιος βαριέται γιατί είναι ο ίδιος βαρετός και τεμπέλης.

Ένας πέμπτος λόγος που αποτυγχάνουν οι σχέσεις είναι γιατί έχουμε υψηλές προσδοκίες που έχουμε από το ταίρι μας. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό γιατί περιμένουμε από το ταίρι μας να μας κάνει ευτυχισμένους. Αλλά είτε δυστυχώς είτε ευτυχώς ο μοναδικός υπεύθυνος για την ευτυχία μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός και δεν μπορούμε να το απαιτούμε από το ταίρι μας.

Ένας σημαντικός λόγος είναι η κακή επικοινωνία. Για παράδειγμα όταν έχουμε κάτι με το ταίρι μας συνήθως στην ερώτηση τι έχεις η απάντηση είναι τιποτα. Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι πως η σιωπή και οι μισές αλήθειες διαλύουν μία σχέση. Όταν δεν λέμε αυτά που μας ενοχλούν τότε φτάνουμε στο στάδιο της απάθειας, δηλαδή δεν μας νοιάζει πια ότι και να κάνει το ταίρι μας και αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά είμαστε εκτός σχέσης.

Πάντως να ξέρετε πως μία σχέση είναι πετυχημένη όταν ο σύντροφός μας είναι και φίλος μας!

Τσέκαρε κι αυτό:

Κώστας Γκουσγκούνης: Οι ατάκες του

Ad