Σχέσεις

Στο έχω πει αρκετές φορές πως οι ανθρώπινες σχέσεις είναι tricky κομμάτι της καθημερινότητας μας και πως ένα από τα χειρότερα συναισθήματα τα οποία μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος είναι αυτό του χωρισμού.

Πολλές φορές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση η οποία δεν είναι εύκολη. Όταν ένας άνθρωπος ο οποίος μας έδωσε απλόχερα τη δυνατότητα να τον ερωτευτούμε, να τον εμπιστευτούμε και να ονειρευτούμε το μέλλον μας μαζί του, αποφασίζει ξαφνικά να μας απομακρύνει από κοντά του, προφανώς και θα συρθούμε στα πατώματα! Προφανώς και θα κλάψουμε, προφανώς και θα ουρλιάξουμε, προφανώς και καθίσουμε μπροστά από έναν τοίχο και θα κατηγορούμε τον εαυτό μας για τον χωρισμό. Όλα αυτά είναι απολύτως λογικά. Αλλά κάποια στιγμή θα έρθει η κάθαρση!

Ο καθένας από εμάς θέλει τον χρόνο του για να «θρηνήσει» μια σχέση! Όποια σχέση και αν είναι αυτή! Αλλά για να μπορέσει να προχωρήσει παρακάτω πρέπει να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου! Πράγματα τα οποία θα σε ανανεώσουν και θα σου τονώσουν ξανά την αυτοπεποίθηση!

Και μια μέρα, αφού έχεις ξεκινήσει τη διαδικασία της «γιατρειάς» και αφού έχεις κάνει σημαντικά βήματα έτσι ώστε να γίνεις καλύτερος.η θα δεις πως η ατάκα «σε ξεπέρασα» θα σου δώσει τέτοια ικανοποίηση που θα ξετρελαθείς! Γιατί θα την πεις αυτή την ατάκα κάποια στιγμή και τότε δε θα σε νοιάζει το παρελθόν σου! Θα σε νοιάζει το παρόν σου!

Και το πιο ωραίο; Θα πεις «σε ξεπέρασα» μέσα σου την ώρα που θα αντικρίζεις εκείνο το άτομο που σε πλήγωσε τόσο πολύ και απλά θα χαμογελάσςι, γιατί επιτέλους τα βρήκες με τον εαυτό σου και νιώθεις υπέροχα!

Μετά από έναν χωρισμό αντιλαμβάνεσαι πως τα πράγματα δεν ήταν πάντα ρόδινα ή και να ήταν κάποιο λάκκο είχε η όλη υπόθεση και απλά υπήρχαν ψευδαισθήσεις! Για να φτάσει κάποιος στο σημείο να χωρίσει, σημαίνει πως δεν άντεχε άλλο! Και εσύ δεν αξίζεις να νιώθεις ότι κάποιος δεν αντέχει μαζί σου….

«Σε ξεπέρασα»- Μια φράση γεμάτη νόημα η οποία θα ειπωθεί όταν εσύ θα αρχίσεις να νοιάζεσαι πραγματικά για τον εαυτό σου και θα του δώσεις τον απαραίτητο σεβασμό! Και θα πάρεις τέτοια ικανοποίηση!

Σύντομα θα γίνει και αυτό αγάπη!