People

Σχέσεις: Είμαστε σίγουροι ότι έχεις βρεθεί με ανθρώπους που σε έχουν κάνει να αισθανθείς σαν παιδάκι στη γωνία. Ένα παιδάκι ανίκανο να υπερασπιστεί όσα σκέφτεται, θέλει και κυρίως τον εαυτό του. Άνθρωποι που δε σε σέβονται και “πατούν επάνω στα κουμπιά σου”, καλό είναι να τους απομακρύνεις από τη ζωή σου ή να πάρεις το χρόνο σου και να σκεφτείς πως μπορείς να γυρίσεις το παιχνίδι με το μέρος σου.

Αν, λοιπόν, εσύ έχεις προσελκύσει αυτούς τους ανθρώπους και τους έχεις επιτρέψει να σου συμπεριφέρονται έτσι, σκέψου όλα τα γιατί που ενδεχομένως υπάρχουν και έχουν οδηγήσει στην παραπάνω κατάσταση.
Ένα σύνηθες αίτιο είναι ότι επιδιώκουμε τη σύναψη καλών σχέσεων με καλούς ανθρώπους, νιώθοντας όμως παράλληλα συναισθήματα κατωτερότητας και προσπαθούμε να τους εξυψώσουμε από την αρχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απορρίπτουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας και μετέπειτα να τους επιτρέπουμε να μας απορρίπτουν εκείνοι με τη σειρά τους.
Επιπροσθέτως, θα πρέπει να αναλογιστείς εάν αυτά τα άτομα που σου δημιουργούν τον απόλυτο εκνευρισμό, είναι ο καθρέφτης της δικής σου επίκρισης στον εαυτό σου. Πολλές φορές αυτό οδηγεί στο να βγαίνει στην επιφάνεια η επιθετική σου πλευρά προκειμένου να αμυνθείς σε όσα ακούς ή νιώθεις. Είναι, επίσης, πιθανόν να χρειαστεί να θέσεις τα όριά σου, και να ξέρεις το εξής.. το να μετράς μέχρι το 10 και μετά να απαντάς ήρεμα κι ωραία είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις να θέτεις τα όριά σου.
Ένα ακόμη πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι όταν νιώθεις πως προσβάλλεται ο εαυτός σου είναι να παγώνεις όλες τις αρνητικές σου σκέψεις, τραγουδώντας ένα χαρούμενο τραγούδι ή να σκεφτείς κάποιες από τις υπέροχες διακοπές που είχες στο παρελθόν. Είναι, εξίσου, ένας καταπληκτικός τρόπος να δημιουργήσεις το κλίμα “σε αγνοώ” στο μυαλό σου και σιγά σιγά θα καταλάβεις ότι όλα όσα ακούς δε σε επηρεάζουν και καθόλου.
Τέλος, ο μοναδικός τρόπος για να φέρεις υπέροχους ανθρώπους στη ζωή σου είναι να γίνεις και συ ένας υπέροχος άνθρωπος. Και ΠΡΟΣΟΧΉ! ΌΧΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, αλλά ΥΠΕΡΟΧΟΣ. Αυτό στο λέμε γιατί η τελειομανεία μπορεί να σε γυρίσει πάλι στα αρχικά στάδια του επαναπροσδιοριαμού σου και αυτό θα είναι ψυχοφθόρο.
Με μικρά και σταθερά βήματα, όλα μπορούν να γίνουν. Αρκεί να ξέρεις ποιος είσαι και ποιους πραγματικά θέλεις να έχεις δίπλα σου. Ο καλύτερος τρόπος να προσελκύσεις αληθινούς και καλούς ανθρώπους είναι να είσαι ειλικρινής, σίγουρος και καλός άνθρωπος.