Σχέσεις Συναισθήματα

Στις σχέσεις μας και στην καθημερινότητά μας πολλές φορές έχουμε βρεθεί απέναντι σε παράλογους ανθρώπους και πασχίζουμε να τους αντιμετωπίσουμε, αλλά και να βρούμε το δίκιο μας.

Σε αυτό το πρόβλημα υπάρχουν λύσεις και μάλιστα αποτελεσματικές τις οποίες τις εντοπίσαμε μέσα από το κανάλι στο Youtube της Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, η οποία μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούμε να έχουμε θετική εξέλιξη στη συζήτησή μας με έναν παράλογο άνθρωπο.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν όταν ο συνομιλητής μας λέει οτιδήποτε ακατάληπτο του έρχεται στο κεφάλι, που δεν έχει ειρμό η σκέψη του και τα λόγια του, που λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι.

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πνίξουμε το ένστικτό μας να πιαστούμε στα χέρια με αυτό τον άνθρωπο παρά το γεγονός ότι κάνει ότι μπορεί για να το καταφέρει.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι πως δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λογική και λογικά επιχειρήματα απέναντι σε έναν άνθρωπο που λειτουργεί με παραλογισμό.

Το δεύτερο που πρέπει να αναμοχλεύσουμε σε μία τέτοια περίπτωση είναι η ενσυναίσθηση. Και σε μία τέτοια κατάσταση μιλάμε για την ενσυναίσθηση να μπορέσουμε να καταλάβουμε τον παράλογο άνθρωπο, να εντοπίσουμε τι ανάγκες και ανασφάλειες καλύπτει με όσα λέει και πως μπορούμε εμείς να γρατζουνίσουμε στην ουσία τον εγωισμό του.

Οπως εξηγεί η Νάνσυ Μαλλέρου (σχέσεις) αυτό είναι ένα είδος χειρισμού, αλλά δεν γίνεται για να κάνουμε κακό σε αυτό τον άνθρωπο αλλά για να διαχειριστούμε μία κατάσταση οπότε δεν είναι ο κακώς εννοούμενος χειρισμός και μπορούμε να το κάνουμε χωρίς καμία ενοχή.

Το τρίτο μυστικό είναι πως πρέπει να ακούμε προσεχτικά τον παράλογο άνθρωπο, να κάνουμε ένα βήμα πίσω έτσι ώστε να μην αντιδρούμε γιατί αυτός ο άνθρωπος τρέφεται από τις αντιδράσεις μας. Ωστόσο, δεν εννοούμε πως πρέπει να ακούμε αυτό τον άνθρωπο με στάση αμυντική ή να λουφάξουμε και χωρίς να παραχωρήσουμε τίποτα από το χώρο μας. Όση ώρα εκείνος ξεθυμαίνει με τον παραλογισμό του εμείς πρέπει να βλέπουμε πίσω από τις λέξεις και τι τον κινητοποιεί.

Μόλις ο παράλογος άνθρωπος σταματήσει όλο αυτό τον παραλογισμό τότε εσείς θα πρέπει να κάνετε μία παύση να επικρατήσει ησυχία απόλυτη και μετά να κάνετε την επόμενη κίνησή σας (σχέσεις). Και αυτή η κίνησή σας δεν είναι να απαντήσετε σε ότι σας έχει πει. Η κίνησή σας πρέπει να είναι αυτή έτσι ώστε να πετύχετε τον στόχο σας. Εάν αυτός λοιπόν παραλογίζεται πχ για τα χρήματα που θέλει να δώσει και εσάς ο στόχος σας είναι να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο, δεν πρέπει να σας παρασύρει μακριά από το στόχο σας.

Όταν θα μιλήσετε εσείς θα πρέπει με επιχειρήματα να διεκδικήσετε το στόχο σας που είναι το αυτοκίνητο όσο παράλογο κι αν είναι αυτό όσο άσχετο με την κουβέντα κι αν είναι αυτό.

Δείτε το βίντεο με τις συμβουλές

Καλή επιτυχία από εμάς σε μία τέτοια συνθήκη!