Σχέσεις

Ποιος είπε ότι οι σχέσεις είναι εύκολες; Οι πρώτοι μήνες είναι, όμως, εκείνοι που καθορίζουν τη συνέχειά τους. Αν έκανες κάτι κι ο σύντροφός σου έπαψε να σε εμπιστεύεται από την πρώτη κιόλας στιγμή, υπάρχουν τρόποι να ξανακερδίσεις την εμπιστοσύνη του; Κι αν ναι, είσαι σίγουρος πώς θέλεις; Κι αν είσαι σίγουρος, θα αντέξεις μέχρι να τα καταφέρεις;

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι κι αφορμές που μπορεί να κάνουν τον σύντροφό σου να πάψει να σε εμπιστεύεται. Βέβαια, δε μιλάμε μόνο για λόγους απιστίας, αλλά και έλλειψης ειλικρίνειας και πραγματικών γεγονότων. Μπορεί ο φόβος για την αντίδρασή του να σε ανάγκασε να μην πεις την αλήθεια, παρόλα αυτά δεν την είπες… και κάθε πράξη έχει συνέπεια.

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να σκεφτείς εάν είσαι σίγουρος ότι θέλεις να προσπαθήσεις να ξανακερδίσεις την εμπιστοσύνη! Αν ο λόγος που απάτησες ή δεν είπες την αλήθεια ήταν επειδή δεν αντέχεις άλλο στη σχέση σου, τότε το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις – όχι μόνο για τον εαυτό σου, αλλά και για να μην ταλαιπωρείς και το σύντροφό σου – είναι να ζητήσεις συγγνώμη και να φύγεις. Αν από την άλλη πλευρά δεν είπες την αλήθεια γιατί φοβόσουν την αντίδρασή του.. Τώρα που την ξέρεις πρέπει να αποφασίσεις αν θα μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του.

Και περνάμε στο κομμάτι της αλήθειας.. ή μάλλον καλύτερα στο κομμάτι της ειλικρίνειας! Εάν αποφάσισες πραγματικά να παλέψεις, τότε θα πρέπει να απαντήσεις την αλήθεια με απόλυτη ειλικρίνεια σε κάθε ερώτηση του συντρόφου σου, ακολουθούμενη από απόλυτη συγγνώμη. Οι δικαιολογίες δε θα βοηθήσουν σε τίποτα.. ίσως κάθε δικαιολογία να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου και αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.

Σταμάτα να δίνεις δικαιώματα και ξεκίνα να βρίσκεις την κάθε ανάγκη του και κάλυψέ του την. Αν δεν ξέρεις.. ΡΩΤΑ! Ακόμη και μια φωτογραφία με τους φίλους σου να του στείλεις την ώρα που είσαι έξω, δείχνει ότι δεν το ξεχνάς και ότι τον υπολογίζεις. Ξέρω.. Δε μοιάζει εύκολο.. θα έλεγε κανείς ότι όλο αυτό φτάνει στα όρια του απόλυτου ελέγχου. Αλλά αν σε νοιάζει να αποδεσμεύσεις την παραμικρή ανασφάλειά του, τότε μια φωτογραφία, ένα τηλεφώνημα ή ένα μήνυμά σου αρκούν ώστε να ξεκινήσει να χτίζεται ξανά το τοιχάκι που εσύ γκρέμισες. 

Πρέπει να σταματήσεις να υπόσχεσαι. Μία υπόσχεση – όταν ηρεμήσουν τα πνεύματα – αρκεί. Οι πολλές υποσχέσεις μπορεί να σου γυρίσουν «boomerang». Άσε που κάθε φορά που σου αναφέρει ότι δεν κάνεις τίποτα, ξαναυπόσχεσαι, αφού έχεις ήδη υποσχεθεί 2, 3, 4 … φορές. Αν μαζευτούν πολλές υποσχέσεις και καμία πράξη τότε το τρένο θα φύγει και χωρίς στάσεις, ώστε να το προλάβεις με το αμάξι στην επόμενη. Οπότε, κάνε την αρχική υπόσχεση ΠΡΑΞΗ.

Μην υποτιμήσεις ποτέ τη διάθεσή του να συνεχίσει μαζί σου μετά από ένα τέτοιο γεγονός. Πρέπει να καταλάβεις ότι για να είναι ακόμη εδώ, είναι το πρώτο βήμα για ένα νέο ξεκίνημα. Απλά σε αυτό το ξεκίνημα, θα πρέπει να βγεις από το «comfort zone» σου και να κάνεις το αδύνατο.. δυνατό. Αυτό θα μπορούσε να ήταν μια ενδεχόμενη έξοδος με τους φίλους σου, προκειμένου να τους γνωρίσει αλλά και το κυριότερο να τον γνωρίσεις ΕΣΥ σε εκείνους..

Αυτό δείχνει την πρόθεσή σου για κάτι πιο σοβαρό, αλλά κι ότι μπορεί να έκανες τη χαζομάρα, αλλά την κατάλαβες και να που μετράει για σένα και τον γνωρίζεις στον περίγυρό σου. 

Σίγουρα, τα παραπάνω είναι τρόποι για να βελτιώσεις τη γνώμη που έχει για σένα, αλλά κι αποτελούν τρόποι για να αρχίσει να σε εμπιστεύεται ξανά! Και να θυμάσαι.. ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ! 

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!