Σχέσεις

Σχέσεις: Ένα από τα πιο βασικα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι όταν ένας από τους δύο συντρόφους δεν μπορεί για κάποιο λόγο να πει τη λέξη ΌΧΙ.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό στον άνθρωπο που έχει αυτό το πρόβλημα είναι πως το όχι δεν είναι κάτι κακό, αλλά στην ουσία αποτελει μία εναλλακτική του ναι. Πάντα πρέπει να θυμόμαστε για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα είναι πως το όχι είναι μία απόλυτα φυσιολογική απάντηση όταν κάτι δεν μας αρέσει ή δεν μας εκφράζει.

Βέβαια πολλές φορές ένας άνθρωπος συνειδητοποιεί πως ένα όχι δεν αρκεί και θα πρέπει να επιμείνει μιας και οι πιέσεις προς αυτόν μπορεί να αυξηθούν και να επαναληφθούν. Ένα χρήσιμο μυστικό σε αυτή την περίπτωση είναι πως εάν δεν γίνεται κατανοητό το όχι, μπορούμε απλά να μετατοπίσουμε το ενδιαφέρον του συνομιλητή μας ή του συντρόφου μας που μας πιέζει.

Είναι σημαντικό για έναν άνθρωπο να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του με λεκτικό πάντα τρόπο και να κάνει σαφές στην αντίπερα πλευρά πως η πίεση είναι γενικά κάποια συμπεφιφορά τον δυσαρεστή και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.

Αυτό που πρέπει να αποφύγετε είναι να αποφύγετε να απαντήσετε το όχι. Γιατι τότε με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά στέλνουμε το μήνυμα ότι μπορεί η άλλη πλευρά να συνεχίσει να μας ενοχλεί μέχρι να πούμε το ναι.

Ένας τρόπος να λέμε το όχι και με αφοπλιστικό τρόπο ειναι το χιούμορ ή δείχνοντας πως δεν μας νοιάζει ή γυρνώντας την απάντηση στην άλλη πλευρά. Οι φράσεις, “χάνεις τον καιρό σου” ή δεν με αφορά αυτό που λες” είναι φράσεις που ξεκαθαρίζουν γρήγορα το τοπίο και σίγουρα είναι αφοπλιστικές.

Φυσικά στις σχέσεις υπάρχουν στιγμές που η συμπεριφορά του άλλου και η πίεσή του να αποσπάσει το ναι, μπορεί και να ξεφύγουν και τότε το μήνυμα που πρέπει να δοθεί είναι ξεκάθαρο και διαυγές.

Και αυτό μπορεί να γίνει με την προειδοποίηση. Όταν ο σύντροφός μας επιμένει στο ναι τότε θα πρέπει να γίνει σαφές σε εκείνον, πως εάν δεν σταματήσει αυτή την πίεση τότε θα μπορέσετε και εσείς να προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια μπορείτε έτσι ώστε να υπερασπιστείτε τα θέλω σας.

Τσέκαρε κι αυτό:

Εθνικός Κήπος: Το πρώτο αναβαθμισμένο κομματι του