Σχέσεις

Οι σχέσεις ήταν πάντα δύσκολα και απλά η πανδημία τις έχει δυσκολέψει ακόμα περισσότερο με τους περισσότερους ανθρώπους να μην ασχολούνται ούτε δευτερόλεπτο με την αυτοβελτίωσή τους και αυτός ο φαύλος κύκλος της τρέλας να συνεχίζεται.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία έξαρση των ετεροβαρών σχέσεων όπου ο ένας από τους δύο συντρόφους στην ουσία ζει και επιβιώνει εις βάρος του άλλου που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνετα κορόιδο.

Μία τέτοια σχέση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως υγιής αλλά αντίθετα μόνο επικίνδυνη και ύπουλη. Εκείνος που αποφασίζει να μπει σε μία σχέση που του παρέχει προστασία, ασφάλεια συναισθηματική και οικονομική και το άλλο μέλος της σχέσης που πασχίζει να κρατάει ευτυχισμένο τον άλλον.

Σε αυτές τις σχέσεις εκείνος που εκμεταλλεύεται και οικονομικά τον άλλον είναι εκείνος που περνάει ζωή και κότα και το άλλο μέλος πασχίζει αγόγγυστα να δουλεύει έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες εκείνου που κάθεται, προκειμένου να τον κρατάει χαρούμενο και μέσα στη σχέση φυσικά.

Το άτομο που εκμεταλλεύεται μία συνθήκη σε μία σχέση δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να παριστάνει το θύμα. Ωστόσο, αυτό το θύμα παραμένει αραχτό στο σπίτι μη κάνοντας τίποτα, ενώ το άλλο κομμάτι της σχέσης που υποτίθεται πως είναι ο θύτης και έχει και το πάνω χέρι (πάντα υποτίθεται) γίνεται χίλια κομμάτια για να μην ακούσει παράπονο από το έτερον ήμισυ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το υποτιθέμενο θύμα που δεν είναι θύμα φυσικά τα έχει φορτώσει όλα στον κόκορα και το μόνο που κάνει είναι να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο παρά από αυτό που υποτίθεται θέλει να χτίσει με εσάς. Το καλύτερο από όλα και το πιο ειρωνικό είναι πως αυτό το “θύμα” δεν ασχολείται ούτε με τον εαυτό του αλλά όλη μέρα αράζει.

Ακόμα και όταν θα έχει κάποια δικά του λεφτά μπορεί να τα δαπανήσει για εσάς ή για την κοινή σας ζωή αλλά η ζυγαριά γέρνει δυστυχώς εις βάρος σας επικίνδυνα.

Κάτι τέτοιο είναι εύκολο να το αντιληφθεί κάποιος όταν έχει έναν τέτοιο άνθρωπο δίπλα του, αφού αυτός ο άνθρωπος θα αδιαφορήσει εάν αυτό που θέλει να κάνει κοστίζει και απλά θα το απαιτήσει.

Φυσικά εσύ ως πραγματικό θύμα έχεις μόνο υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα. Αντίθετα το υποτιθέμενο θύμα έχει μόνο απαιτήσεις. Θέλει βόλτες, ζητάει συνέχεια πράγματα, θέλει να ικανοποιούνται οι δικές του ανάγκες αδιαφορώντας για το κόστος, για την κούρασή σας και τις δικές σας ανάγκες.

Αυτό είναι ένα σοβαρό σημάδι με τον άνθρωπο να ζητάει να ικανοποιούνται μόνο οι δικές του ανάγκες και οι δικές σας πουθενά. Φυσικά εκείνος βέβαια μπορούσε να κάνει ότι θέλει και να ζητάει ότι θέλει αδιαφορώντας για το κόστος και όχι μόνο το οικονομικό, αλλά το κόστος των πράξεών του για τη δική σας τη ψυχή.

Και σαν να μην έφτανε αυτό τέτοιοι άνθρωποι έχουν σχεδόν αυταρχική συμπεριφορά, ξεψαχνίζοντας εσάς και σταδιακά απομακρύνοντάς σας από τους δικούς σας ανθρώπους.

Με εσάς στο πλάι του φυσικά το έπαιζε μόστρα και στους δικούς του φίλους. Περηφανεύεται όχι για εσάς αλλά για αυτό που εκπροσωπείται και αυτά που ξέρετε για να κάνει αυτός τη φιγούρα του. Κοινώς εκμετάλλευση κανονική και εσείς να χαίρεστε γιατί ο σύντροφός σας περηφανεύεται για εσάς (κατακαημένη Ρούμελη).

Φυσικά εάν του σφυρίξει κάποιος ή κάτι άλλο, εσείς αυτομάτως θα μπει στο περιθώριο. Και δεν μιλάμε μόνο για κάποιον υποψήφιο αντίζηλο, αλλά ακόμα και ένας φίλος θα σας αδειάσει στο δευτερόλεπτο. Και γιατί να μην το κάνει άλλωστε αφού ξέρει ότι εσείς θα τον περιμένετε πίσω σαν πιστές Πηνελόπες.

Όσο κι αν πληγώνει κάποιους αυτή η αλήθεια δυστυχώς πρέπει να το δείτε κατάματα και να συνηθίσει στο γεγονός πως υπάρχουν αναίσθητα πλάσματα για σχέσεις, που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό από το να παίζουν με τα συναισθήματα των ανθρώπων.