Σχέσεις

Στις σχέσεις όλοι οι άνθρωποι αναζητούν το έτερον ήμισυ που θα ήθελαν ιδανικά να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή μαζί και μέχρι το τέλος.

 

Μέχρι να βρούμε το άλλο μας μισό λοιπόν μπορεί να αργήσουμε και γεννιέται η εξής απορία: Με πόσους ανθρώπους πρέπει να έχουμε βγει σε αυτή τη ζωή μέχρι να βρούμε το άλλο μας μισό, έτσι ώστε και να μην μας αποκαλέσουν “μυξοπαρθένες” αλλά και να μην μας βγει και κανά όνομα.

Εμείς σας βρήκαμε την απάντηση μέσω ενός υπολογισμού που έκανε ένας Πολωνός επιστήμονας, ο οποίος βρήκε την εξίσωση για να υπολογίσουμε τον κόσμο.

Μέσω μιας start up με εκατοντάδερς αριθμομηχανές, ο συγκεκριμένος Πολωνός επιστήμονας μπορεί να υπολογίσει σχεδόν τα πάντα, όπως το να υπολογίσει τον αριθμό των ραντεβού που πρέπει να γνωρίσεις μέχρι να βρεις τον έναν ή μία και μοναδικό και μοναδική.
Το βασικό που πρέπει να ξέρουμε είναι πως πρωτίστως ένας άνθρωπος θα πρέπει να έχει απορρίψει το 37% των ανθρώπων που γνωρίζει. Αυτό σημαίνει πως εάν πχ σκοπεύεις να γνωρίσεις 35 άτομα στη ζωή σου τότε θα πρέπει τους 12 να τους απορρίψεις.
Και επειδή στις σχέσεις όλα είναι ρευστά η προσέγγιση ότι απορρίπτεις άτομα σε πάει με το νόμο των πιθανοτήτων ένα βήμα πιο κοντά στο να συναντήσεις τον κατάλληλο ή την κατάλληλη.

Φυσικά σε αυτούς τους υπολογισμούς παίζουν ρόλο και οι μεταβλητές σε φυσικές και πραγματικές συνθήκες και για αυτό θα ήταν χρήσιμο για παράδειγμα να υπολογίσεις σε πόσους μήνες ή σε πόσα χρόνια θα ήθελες να βρεις τον κατάλληλο σύντροφο. Και μετά από αυτό να αποφάσισεις πόσα ραντεβού θες να βγεις μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Φυσικά στις σχέσεις δεν υπάρχουν κανόνες και μπορεί ο συγκεκριμένος Πολωνός επιστήμονας να λέει ότι μπορεί να υπολογίσει τα ραντεβού μέχρι τον κατάλληλο-η, αλλά εμεις που δεν είμαστε επιστήμονες μπορούμε μετά βεβαιότητας να του πούμε πως δεν υπάρχουν κανόνες για αυτά τα ζητήματα.

Τσέκαρε κι αυτό:

Δημήτρης Λιγνάδης: Ελεύθερος με αναστολή παρά την καταδίκη