Ζευγάρι

Σχέσεις: Μήπως βρίσκεσαι σε μια μονόπλευρη σχέση; Τι εννοούμε; Μονόπλευρη σχέση είναι εκείνη η σχέση στην οποία Μόνο ο ένας από τους δύο κάνει τα πάντα για να λειτουργήσει το μεταξύ σας και κατ’ επέκταση να κρατήσει στο πέρασμα των χρόνων.

Ποια είναι όμως τα 4 σημάδια που δείχνουν εάν είσαι όντως σε μια μονόπλευρη σχέση; Εμείς σου τα βρήκαμε και στα αφήνουμε παρακάτω:

#1. Προτείνεις συνεχώς να κάνετε διάφορα
Ξέρεις τι εννοούμε! Από το “Θες να έρθεις από το σπίτι να δούμε καμιά ταινία ;” μέχρι το “Θες να πάμε μια βόλτα μαζί;”. Πρέπει να βάλεις καλά στο νου σου ότι κι οι 2 πλευρές πρέπει να παίρνουν πρωτοβουλίες.
#2. Δε σου μιλάει για όσα τον απασχολούν
Μπορεί να το βλέπεις στα μάτια του ότι κάτι τον απασχολεί, να ρωτάς και να σου λέει “Τίποτα μωρέ.. Όλα καλά!”. Στην πραγματικότητα όμως μπορεί να μη θέλει να σου ανοιχτεί για το παραλθόν που ενδεχομένως τον απασχολεί ή για άλλα προβλήματα. Εν ολίγοις, νιώθεις ένα συναισθηματικό κενό.
#3. Βρίσκεις πάντα κάτι για να τον δικαιολογήσεις
Όχι! Σταμάτα να βρίσκεις συνεχώς δικαιολογίες και να τις προβάλλεις στους γονείς σου, στους φίλους σου, στην παρέα σου, ακόμα και στον ίδιο σου τον εαυτό. Δες πραγματικά ποια είναι τα ελαττώματά του και τα λάθη του.
#4. Νιώθεις ότι κουράστηκες να δίνεις
Μήπως νιώθεις ότι δεν έχεις να δώσεις κάτι άλλο; Μήπως γιατί δίνεις συνεχώς εσύ και δεν παίρνεις πίσω τίποτα ώστε να νιώσεις καλά να ξαναδώσεις; Δε μπορεί να συμβαίνει άλλο αυτό! Μήπως να του δώσεις καλύτερα πόδι;