Σχέσεις

Οι σχέσεις πρέπει να είναι ένα safe space στο οποίο καταφεύγουμε για να είμαστε κοντά με έναν άνθρωπο ο οποίος είναι στο πλευρό μας και εμείς στο δικό του, αλληστηριζόμαστε και θέλουμε να χαλαρώσουμε και να συζητήσουμε όλα όσα μας απασχολούν! Και οι τοξικές συμπεριοφορές δεν χωρούν στη ζωή μας και πρέπει κάποια στιγμή να το καταλάβουμε.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ

Η ψυχολόγος, Κόρτνεϊ Γουόρεν, η οποία έχει ειδικευτεί στις σχέσεις μεταξύ των ζευγαριών εκτός και εντός γάμου, με σπουδές στο Χάρβαρντ και πολύχρονη εμπειρία αποκαλύπτει ποιες είναι οι τοξικές φράσεις που καταστρέφουν μια σχέση.

Ποιες είναι οι φράσεις που δεν πρέπει να λέγονται σε μια σχέση

 

#1. “Σε μισώ” 

Μια φράση γεμάτη οργή που δεν πρέπει να ακούγεται! Αν νιώθεις έτσι για έναν άνθρωπο ο οποίος δε σου έχει κάνει ουσιαστικό κακό, τότε πρέπει να το ψάξεις!

#2. “Δε μου αξίζεις” 

Εφόσον νιώθεις έτσι για έναν άνθρωπο, τότε πρέπει να τον αφήσεις να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς εσένα. Αν θεωρείς πως αξίζεις κάτι καλύτερο, πας για άλλα.

#3.”Έχεις τρελαθεί” 

Μια φράση η οποία μπορεί να εξοργίσει τον άλλον και να δημιουργήσει απίστευτες άμυνες τις οποίες δεν τις θέλεις!

#4. “Τέλος” 

Όταν σε έναν καυγά ακούγεται η λέξη “Τέλος” είναι μαχαίρι στην καρδιά! Και προκαλούνται πολλές ανασφάλειες με αποτέλεσμα να μην κυλά καλά η σχέση μετά από αυτή την ατάκα!

Τσέκαρε και αυτά: